Lounais-Häme

Kirpputorien suosio kestää

Huomenna lauantaina toteutuu Toomas Ohkarin pitkäaikainen haave. Hän avaa yrittäjäkumppaninsa kanssa Sortohaassa Maxxikirppiksen.

-Olen miettinyt tätä aika pitkään. Kun muutin Vantaalta Forssaan, tiloissa toimi Maximum-kirppis. Oli harmi, että se loppui, Ohkar kertoo.

Tyhjä kirpputorihalli antoi mahdollisuuden tehdä unelmasta totta.

-Mietimme, että jos tähän ryhdytään, se tehdään nyt.

Toomas Ohkar uskoo uuden kirpputorin mahtuvan Forssaan, vaikka tarjontaa kaupungissa paljon onkin.

-Muut ovat toisella puolella kaupunkia. Tämä palvelee hyvin esimerkiksi lastenvaunujen kanssa kulkevia äitejä, joilla ei ole autoa käytettävissä.

Myyjänä kirpputorilla työskentelee Tarja Suojoki, jolla on kokemusta muiltakin kirpputoreilta.

-Olin Maximumissakin töissä, eli tuttu paikka ja tutut ihmiset, hän toteaa.

Iloinen puheensorina paljasti hyllyjen välistä jokioislaiset Tiia Vähämäen ja Marjut Leskisen. Naiset täyttivät Vähämäen vuokraamaa pöytää ja hinnoittelivat tuotteita samalla.

-Minulla on nytkin Kirppis Kakstasossa pöytä. Olen myynyt melkein jokaiselle Forssan kirppiksellä, ja nyt täytyy kokeilla tätäkin, hän kertoo.

Vähämäen kokemuksen mukaan kauppa käy hyvin kaikille kirpputoreilla. Tosin voittoa ei myynnistä ehdi paljon kertyä, koska hän myymisen lisäksi myös tekee ostoksia kirpputoreja kierrellessään.

-Kierrämme paljon kirpputoreilla. Mietimme sitä, mistä itse teemme parhaat löydöt ja myymme sitten omiamme, Marjut Leskinen sanoo.

Tiia Vähämäki kertoo olevansa koukussa erityisesti koriste-esineisiin ja koruihin.

-Välillä täytyy myydä jotain poiskin. Silloin harmittaa, jos jostain oikein ihanasta tavarasta joutuu luopumaan.

Marjut Leskinen naurahtaa, että on luvannut itselleen, ettei osta mitään. Mukaan saattaa silti tarttua jotain, mutta sitten taas laitetaan joku toinen tavara myyntiin.

Uutta naiset toteavat ostavansa harvoin.

-Olemme kierrätysihmisiä. Tykkäämme myös siitä, että kirpputorilta löytyy sellaista, mitä ei muualta saa. On hienoa löytää joku vähän erikoisempikin esine.

Myytävien tuotteiden hinnoittelussa naisilla on hyvä periaate.

-Olemme itse iloisia, jos teemme kirpputorilla edullisia löytöjä. Siksi haluamme suoda muillekin sen ilon, he perustelevat.

Ainoastaan Tiian mamman valmistamat röyhelöhuivit on hinnoiteltu reippaammin. Materiaalista ja työstä on saatava kunnon hinta.

Kirpputorilla kiertely ei ole pelkkää shoppailun onnea.

-Nytkin kun on pöytä kahdella kirppiksellä, menee aikaa, kun käy siistimässä pöydän ja täydentämässä valikoimaa, Tiina Vähämäki sanoo.

Tukholmassa asuva ja muutaman viikon pyrähdyksellä Forssassa oleva Hannele Haapanen on myös saanut myyntipöytänsä ajoissa kuntoon. Myynnissä on niin itse neulottuja sukkia kuin lapsenlapsille tarpeettomiksi jääneitä vaatteita.

-Olen yleensä Suomessa kolmisen viikkoa kerrallaan. Kirpputorimyynnillä saan ajankulua ja samalla vähän matkarahaakin, Haapanen miettii. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic