Lounais-Häme

Kisällikerholaisilla riittää asennetta

-Otetaan vielä kaksi viimeistä säkeistöä, hitaasti. Kotitonttu oppi tämän unitaian purun hyvin nyt. Laita toinen jalka penkille.

Olla-Riitta Aarikka ohjaa Kisällikerhon lapsia majatalo Myötätuulen pihamaalla. Myötätuulen Teatterin viides kesänäytelmä Vaarallinen Ville Vakuuttaja valmistuu elokuuksi, ja jälleen kerran lasten ehdoilla. Aarikka on kirjoittanut näytelmää lasten itsensä keksimien hahmojen ja tarinoiden pohjalta. Aikuiset ovat Kisällikerhossa muutenkin lasten tukena; vanhemmat valmistavat lavasteita ja puvustusta ja järjestävät näytökset kahvituksineen.

Kisällikerhon vanhin on 15 ja nuorin vasta neljä vuotta. Pienimmällä Elli Välttilällä menossa on jo uskomaton kolmas kesä teatterilla.

-En halunnut olla tänä vuonna ruma enkä vaarallinen vaan kaunis. Olen ollut papukaija ja merirosvo, mutta nyt olen prinsessa.

Olla-Riitta Aarikka pitää lasten asennetta niin hyvänä, että hän käyttää kisällikerholaisia esimerkkinä aikuisillekin.

-Porukka on pysynyt koossa ja kehittynyt aivan huikeasti viiden vuoden aikana. Lapset ovat nivoutuneet yhteen.

Ville Vakuuttajaa esittää Vilho Välttilä. Hän on ollut mukana muinakin kesinä, mutta viime kesänä Saksan-matka esti osallistumisen. Nyt hän hioo roolihahmoaan muiden lasten tavoin parin päivän näytelmäleirillä.

-Harjoittelemme paljon ja luemme käsikirjoitusta. Syömme, saunomme, käymme uimassa ja vähän on valvottukin, Vilho Välttilä kertoo leirin kulusta.

-Täällä on mukavaa, ja mukana on serkkuja ja pikkuserkkuja. Ammatiksi en silti teatteria aio, koska minua kiinnostaa jääkiekko. FL

Vaarallinen Ville Vakuuttaja esitetään 4. – 7.8. Myötätuulen teatterissa, Hämeenojantie 32, Pitkäjärvi. Rooleissa nähdään Vilho Välttilä, Venla Välttilä, Leevi Lehtonen, Niilo Ylenius, Elviira Väyrynen, Amalia Väyrynen, Enni-Maria Seppänen, Elli Välttilä ja Olla-Riitta Aarikka.

Uusimmat

Fingerpori

comic