Lounais-Häme Lounais-Häme

Kissat ovat kurjimmassa asemassa – Keräyksellä autetaan seudun löytöeläimiä

Tarvetta on etenkin kissojen penturuoalle, märkäruoalle ja kissanhiekalle.
Osa keräyksestä saaduista lahjoituksista ohjataan Löytöeläinkoti Käpälämäkeen. Löytöeläinkodin kissat odottivat kesällä pääsyä uuteen kotiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Osa keräyksestä saaduista lahjoituksista ohjataan Löytöeläinkoti Käpälämäkeen. Löytöeläinkodin kissat odottivat kesällä pääsyä uuteen kotiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioisten Eläinsuojeluyhdistys ry ja Ompelukerho Naisten Toimintaryhmä järjestävät jo 18. kerran kansainvälisellä eläinten viikolla lahjoituskeräyksen löytöeläinten hyväksi.

Keräyksessä voi auttaa seudun löytöeläimiä ostamalla niille kaupasta ruokaa ja tarvikkeita omien ostosten yhteydessä ja jättämällä ne tarkoitukseen varattuun keräyskärryyn tai -koriin.

Järjestäjät toivovat lahjoittajien huomioivan, että ruokaa ja tarvikkeita kaipaavat eläimet ovat lähes aina kissoja. Siksi tarvetta olisi erityisesti kissojen penturuoalle, märkäruoalle ja kissanhiekalle. Apteekista saataville mato- ja ulostuslääkkeille on myös aina käyttöä.

Niin ikään toiveena on, että keräykseen ei tuotaisi kaikkein halvimpia ruokia, sillä kissat ovat nirsoja ja tällaisessa ruoassa on usein huonot ravintoarvot. Myöskään koirien ruoalle ja tarvikkeille sekä kissojen kuivaruoalle tai tekstiileille, kutein täkeille ja tyynyille, ei ole tällä hetkellä tarvetta.

Ompelukerho päivystää lauantaina Forssan Prismassa, jonne tuodut lahjoitukset menevät Suomen Löytöeläinten Kummit Ry:lle, joka auttaa kissoja muun muassa Somerolla.

Jokioisten Eläinsuojeluyhdistyksen saamat lahjoitukset ohjataan paikalliseen Löytöeläinkoti Käpälämäkeen, joka huolehtii Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän löytöeläimistä. FL

Lue myös: Somerolla kodittomalta kissalta löytyi kissojen HIViä eli FIViä

Missä voi lahjoittaa?

Miehitetyt keräyspisteet:

Forssan K-Citymarket 4.10. klo 15–19 ja 5.10. klo 10–18. (Jesy).

Forssan Prisma: 4.10. klo 15–19 (Jesy) ja 5.10. klo 10–18. (Ompelukerho).

 

Keräyskärryt:

S-Market Jokioinen, S-Market Tammela, Sale Humppila ja Sale Ypäjä 4.–6.10.

Vorssan Lemmikkipuati, Forssan Musti ja Mirri ja Dogfeelgood 4.–10.10.

Forssan Autokeidas 4.–10.10.

 

Keräyskorit:

Kutomon apteekki (K-Citymarket) ja Forssan Vanha Apteekki (Prisma) 4.–10.10.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic