Lounais-Häme Forssa

Kissoja geokätköihin ja kransseja oviin – Joulumarkkinoilta lahjoja joka makuun

"Kransseja on ostettu niin paljon, että ne pääsivät loppumaan kesken."
Aino Willman (keskellä) osti Anni Sundqvistiltä (oik.) jouluksi oveen kranssin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Aino Willman (keskellä) osti Anni Sundqvistiltä (oik.) jouluksi oveen kranssin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Salaman joulumarkkinat tuovat hulinaa ja joulun tunnelmaa Forssaan. Myynnissä on jouluisia tuotteita joka makuun, kuten käsitöitä pukinkonttiin ja leivonnaisia joulupöytään. Lauantaina alkaneet markkinat jatkuvat sunnuntaina.

Forssalainen Aino Willman osti markkinoilta jouluisen kranssin oveen ja salaatinkastiketta joulupöytään.

– Joulumarkkinat ovat mukava tapahtuma. Jouluvalmisteluni ovat jo hyvässä mallissa, ja joulussa parasta on rauha ja yhdessäolo perheen kanssa, Willman sanoi.

Kransseja ja muita käsitöitä myynyt forssalainen Anni Sundqvist kertoi viihtyvänsä joulumarkkinoilla hyvin.

– Olen torikauppias ja olen mielelläni aina ihmisten ilmoilla. Joulumarkkinoilla on oma hyvä tunnelmansa ja runsaasti iloisia ihmisiä.

Sundqvist kertoi myös kaupan käyvän mainiosti.

– Kransseja on ostettu niin paljon, että ne pääsivät loppumaan kesken. Onneksi asun lähellä, joten hain kotoa lisää myytävää.

Markkinoille matkalla mökille

Tammelalaiset Ulla ja Pauli Stepanoff poikkesivat markkinoille matkalla Urjalan mökilleen.

– Siirsimme mökille lähtöä niin, että pääsimme käymään joulumarkkinoilla. Ostimme kranssin mökin oveen ja pullaa viikonlopuksi. Jouluksi hankimme perinteistä salaatinkastiketta. Joulussa on hienointa se, että lapset tulevat perheineen joulunviettoon, Stepanoffit sanoivat.

Paula Mänttäri myi ovikranssin Ulla ja Pauli Stepanoffille. Kauppa käy hyvin myös muilla myyntipaikoilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssalaisen Paula Mänttärin myyntipöydältä löytyy muun muassa kransseja, kynttilöitä, joulukoristeita ja tyynyliinoja.

– Suurin osa myymistäni tavaroista on jouluisia ja omatekoisia. Olen oikea jouluihminen, joka odottaa joululta eniten sen tunnelmaa, Mänttäri kertoi.

Leivonnaisia ja kissakassi

Forssalaiset Marja ja Risto Seppä hankkivat joulumarkkinoilta leivonnaisia ja kissakassin. Lisäksi he ostivat pieniä puisia kissoja lastenlapsilleen tarkoitettuihin geokätköihin.

Kissaihmisiksi tunnustautuvat Risto ja Marja Seppä ostivat pieniä puisia kissoja lastenlastensa geokätköilyharrastusta varten. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kissaihmisiksi tunnustautuvat Risto ja Marja Seppä ostivat pieniä puisia kissoja lastenlastensa geokätköilyharrastusta varten. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Olemme aloittaneet jo jouluvalmistelut. Olemme leiponeet pipareita lastenlasten kanssa ja hankkineet joulukuusen. Joulussa on parasta yhdessäolo lasten ja lastenlasten kanssa. Tulossa on myös ensimmäinen joulu meille tänä vuonna tulleen Miiru-kissamme kanssa, mistä olemme tohkeissamme, Sepät kertoivat.

Noin 80 myyntipaikkaa

Forssan Salaman ”jokapaikanhöylä” Markku Kaseva kertoi, että joulumarkkinoilla on noin 80 myyntipaikkaa.

– Suosio on suuri, sillä 15 myyjää jouduttiin jättämään pois, kun tilaa ei enää ollut, Kaseva kertoi.

Joulumarkkinat järjestetään nyt toista kertaa entisissä Jyskin tiloissa Paimenenkadulla.

– Sisätilat toimivat tapahtuman järjestämispaikkana hyvin, Kaseva totesi.

Markkinoilla kävi viime vuonna muutama tuhat kävijää, mikä on odotuksissa myös tänä vuonna. Salamalle joulumarkkinat ovat vuoden tärkeimpiä varainkeruumuotoja.

– Joulukuun puoliväli on joulumarkkinoille hyvä ajankohta, ja nämä ovat vuoden viimeiset isot joulumarkkinat Forssan seudulla. Monille tämä on hyvä aika hankkia joululahjoja, Kaseva sanoi. FL

Forssan Salaman Tuki oy:n järjestämät joulumarkkinat jatkuvat entisissä Jyskin tiloissa Paimenenkatu 4:ssä 15.12. klo 10–16.

Lue lisää Salaman joulumarkkinoista: Pöydät täyttyvät käsitöistä ja herkuista – ”Salaman joulumarkkinat tulee yhtä varmasti kuin joulupukkikin”

Lue myös Jokioisilla järjestetyistä Kartanoalueen joulumarkkinoista: Joulumarkkinat vetävät myyjiä ja ostajia – Jopa 2 000–3 000 etsii löytöjä pukinkonttiin

 

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

3.8.2020

Fingerpori

comic