Kittilä-käräjillä kuullaan irtisanotun kunnanjohtajan miestä ja hissiyhtiön hallituksen ex-puheenjohtajaa

Rovaniemi
21.11.2018, 01:13

Kotimaa

Kittilän kuntapäättäjien virkarikoskäräjät jatkuvat tänään Levi Ski Resortin hallituksen puheenjohtajana toimineen Lauri Kurulan ja irtisanotun kunnanjohtajan Anna Mäkelän miehen Pekka Koskisen kuulemisella.
Kurula sanoi esitutkinnassa, että tilapäisen valiokunnan esittämät perusteet Mäkelän erottamiselle olivat haettuja eikä niillä ollut todellisuuspohjaa.
Kurulan mukaan epäluottamus kunnanjohtajaan kumpusi vain Levi Ski Resortin toimitusjohtajan Jouni Palosaaren tapauksesta. Kunnanjohtaja teki Palosaaresta tutkintapyynnön hissikauppoihin liittyvien epäselvyyksien vuoksi.
Kurula kertoi esitutkinnassa myös Palosaaren suhtautumisesta hissejä tarjonneisiin yhtiöihin. Kurula sanoi käsityksensä olleen, että Palosaaren ennakkoasenne suosi voimakkaasti itävaltalaista Doppelmayria. Tämä kävi ilmi muun muassa tutustumismatkalla italialaisen Leitnerin hisseihin.
– Toimitusjohtaja oli hyvin vastahakoinen edes tutustumaan laitteisiin eikä ollut edes kiinnostunut koko asiasta, Kurula kuvasi.
Käräjäoikeus katsoi jo kesällä, että Palosaari luovutti hissitarjouksen tehneen italialaisyhtiön luottamuksellisia tarjoustietoja itävaltalaisyhtiölle. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt toimintaa rikoksena. Syyttäjä on valittanut tuomiosta.

Puoliso: Mäkelä kertoi kotona kiusaamisesta

Anna Mäkelän mies Pekka Koskinen kertoi esitutkinnassa havainneensa, että Mäkelän työ muuttui joulukuussa 2013 hankalaksi ja rasittavaksi.
Koskisen mukaan Mäkelä kertoi kotona, että kunnanhallituksen luottamustahot kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Kurulan johdolla kiusaavat häntä töissä. Mäkelä oli kertonut myös, että häntä oli estetty tekemästä kunnanjohtajalle kuuluvia töitä kuten tiedottamista.
Koskisen mukaan hänestä itsestäänkin oli levitelty valheellisia huhuja muun muassa siitä, että hän olisi työtön. Perhe muutti Kittilästä Kauniaisiin Mäkelän potkujen jälkeen joulukuussa 2014.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic