Lounais-Häme

Kiuru: Ei vielä tietoa hallituksen valinnanvapausvastineen valmistumisesta

Helsinki
12.06.2018, 10:00

Kotimaa

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajalla Krista Kiurulla (sd.) ei ole tietoa, milloin hallituksen vastine perustuslakivaliokunnan valinnanvapauslausuntoon valmistuu.
– Minulla ei ole tästä mitään tietoa. Olen julkisten lähteiden varassa, meille ei ole kerrottu mitään, Kiuru sanoi STT:lle eduskunnassa.
Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajalla Hannakaisa Heikkisellä (kesk.) ei ollut Kiurua tarkempaa tietoa hallituksen vastineen valmistumisesta.
– Tällä viikolla me sitä odotamme, tarkkaa päivämäärää ei ole tiedossa. Vahvasti luotan, että tällä viikolla se tulee, Heikkinen sanoi.
Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi viikonloppuna, että hallituksen tavoitteena on edelleen antaa vastineensa perustuslakivaliokunnan valinnanvapauslausuntoon tällä viikolla. Sen pohjalta selviää, millä eväillä eduskunta jatkaa sote-lakien muokkaamista.
Heikkisen mukaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan tarvitsemaa aikaa asian käsittelyyn ei pysty ennakolta arvioimaan, sillä se riippuu hallituksen vastineen sisällöstä.
– Toivomme mahdollisimman tarkkaa ja yksityiskohtaista reititystä eteenpäin, koska se helpottaa silloin meidän työtämme, Heikkinen sanoi.
Heikkisen mukaan hallitus- ja oppositiopuolueiden väliset jännitteet eivät ole heijastuneet valiokunnan työhön, vaan työtä on tehty mukavissa tunnelmissa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic