Lounais-Häme

Kiurulle kultaa ja hopeaa

Mari Kiuru hankki täydennystä palkintokaappiinsa Tampereella käydyissä rantapelastuksen SM-kisoissa.

Kiuru voitti henkilökohtaisen kultamitalin naisten board race -kisassa. Lajissa kauhotaan surffilautaa muistuttavalla pelastuslautalla mahdollisimman nopeasti kääntöpoijulle ja sieltä takaisin rannalle.

Hopealle kisassa sijoittui Anne Hiltunen ja pronssille Rosanna Silander. Miesten paras oli Samuli Korpi.

Toisen mitalinsa Tampereelta Kiuru sai joukkuekisassa. Flamingo Spa Lifesaversin joukkueessa kisasivat Kiurun lisäksi Risto Heinonen, Aleksandr Efimov ja Joonas Nissinen. SM-kultaa vei Merivoimien joukkue, kolmas oli naisjoukkue Lifeguards on duty.

Kiuru kilpaili myös rantahietikolla tapahtuvassa beach flags -kisassa, joka testaa lähinnä juoksu- ja reaktionopeutta. Hän oli lajissa neljäs. Kultaa voitti board racessa toiseksi sijoittunut Anne Hiltunen.

-Olen tosi tyytyväinen. Kisat menivät hienosti, kertoo Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen Forssan toimialueella ensihoitoesimiehenä työskentelevä Kiuru.

Kiuru oli odotetun kova board racessa. Hän on tyytyväinen myös beach flagsiin, vaikkei ole lippukisassa vahvimmillaan.

-Nelossija on minulle hyvä, sillä en ole mikään juoksija. Halusin mukaan, vaikka viime vuonna kisassa meni olkapää. Beach flags on yleisöystävällinen laji, jossa sattuu ja tapahtuu.

 

EM-mitaleista kisataan syyskuussa Belgiassa. Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliitto ei ole vielä julkistanut joukkuetta kisoihin, mutta Kiurun luulisi olevan vahvoilla valinnoissa.

Tampereen kahden SM-mitalin lisäksi Kiurulla on erinomaiset näytöt talven allaslajeista. Kiuru kahmi Turusta viisi SM-kultaa. Hän voitti kaikki lajit mihin osallistui.

-Joukkueesta ei ole vielä tietoa, mutta toivon ja pidän peukkuja sille, että olen mukana kisoissa.

Kiuru on hyvässä kunnossa, minkä Tampereen mitalitkin osoittavat. Treeniruuvia on silti vielä vara kiristää.

-Kunto on hyvä, mutta siihen malliin treenataan, että paras isku olisi syksyllä.

Kiuru edusti Tampereen rantalajeissa Flamingo Spa Lifesaversia, talven allaslajien kisoissa Viihdeuimala Vesihelmeä. Forssassa työskentelevä Kiuru harjoittelee paljon Vesihelmessä ja kesäisin myös Linikkalanlammilla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic