Lounais-Häme Forssa

Kiusatun kaupungin someritarit palkittiin – Positiivisesti Vorssasta on vuoden Mielenterveysteko

Julkisuudessa kiusatun kaupungin someritarit saivat Lounais-Hämeen psykologien Mielenterveysteko-palkinnon.
– Teko on tärkeä, ei se, kuka päivitykset tekee, Positiivisesti Vorssassa sivuston ylläpitäjä totesi ja kätkeytyi kunniakirjan taakse. Mielenterveysteko-palkinnon lahjoittivat Riitta Lehtimäki, Anna-Maija Silfvenius-Pura ja Anja Laurila.

Lounais-Hämeen psykologit valitsivat tämän vuoden Mielenterveysteoksi Positiivisesti Vorssasta -sivuston ja sen ylläpitäjät.

Positiivisesti Vorssasta on toiminut sosiaalisessa mediassa runsaat kaksi vuotta. Sen päivitykset ovat tuoneet Facebookissa ja Instagramissa esiin hyviä ja myönteisiä asioita paikkakunnalta.

– Forssasta on erilaisilla netin keskustelupalstoilla, lehdissä ja television hupiohjelmissa rakentunut viime vuosina vinoutunut kuva. Voipa jopa sanoa, että Forssa on mediakiusattu kaupunki. Kaupunkihan olemme me ja meihin asukkaisiin vaikuttaa se, mitä meistä puhutaan ja mitä me itse puhumme itsestämme, palkinnon myöntäneet psykologit huomauttavat.

Positiivisesti Vorssasta -joukko haluaa toimia kasvottomana ja nimettömänä, jotta huomio kiinnittyisi nimenomaan Forssaan ja sen positiivisiin uutisiin. Ei siihen, kuka päivityksen tekee.

– Ei sillä ole merkitystä. Forssalla on. Olemme otettuja palkinnosta. On hienoa, jos näin pienellä on voinut saada hyvää mieltä aikaan, sivuston edustaja iloitsee.

Hän toivoo, että somesankarijoukkoon liittyisi lisää väkeä.

– Olisi hienoa, jos Forssassa liikkuvat ihmiset ottaisivat täällä kuvia ja jakaisivat ne Instagramissa ja Facebookissa julkisina. Seuraamme erityisesti tunnisteita #Forssa ja #PositiivisestiVorssasta, ja mielellämme jaamme näitä kuvia eteenpäin. Pidämme silmällä kaikkea positiivista toimintaa.

Näin kaikki alkoi: Vorssalaisten mitta täyttyi mollaamisesta

Psykologit korostavat, että kotiseutuylpeys on mielenterveyttä tukeva tekijä.

Kaupunkien maineesta tohtoriksi väitellyt Timo Halonen toteaa, että kaupunki on peili, johon kaikki sen asukkaat tuovat oman kuvansa.

– Seudun sisäinen maine, paikan henki, on hänen mukaansa keskeisin menestystekijä. Juuri sisäisen maineen parantamiseen Positiivisesti Vorssasta -sivuston ylläpitäjät ovat tuoneet hienon panoksensa ja sen vuoksi ansaitsevat vuoden Mielenterveysteko-palkinnon, psykologit perustelevat.

Lounais-Hämeen psykologit päättivät 1990-luvulla laman iskiessä ankarasti Forssan seudulle nostaa esiin alueen positiivisia asioita ja perustivat Mielenterveysteko -palkinnon. Se jaetaan vuosittain taholle, joka on vuoden aikana toiminut Lounais-Hämeessä mielenterveyttä tavalla tai toisella edistäen.

Viime vuonna palkinnon sai hyvän mielen höyryjuna eli Jokioisten museorautatie. FL

Lue lisää: Höyryjunan tuoma hyvä mieli

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic