Lounais-Häme

Kivimäki luokkavoittoon pararatsastuksessa

Ruotsi nousi vammais- eli pararatsastuksen joukkuekilpailussa johtoon avauspäivän jälkeen Louise Etzner Jakobssonin otettua ryhmässä III voiton Zernardilla huikein luvuin 75,00 prosenttia mahdollisesta maksimituloksesta. Anita Johnsson ratsasti niin ikään hienon tuloksen ryhmässä IA ratsulla Dear Friend (69,49).

Kouvolalainen Jaana Kivimäki kotiutti Suomeen voiton tammalla Bellilene ryhmässä 1b (68.07).

-Ratsastin omalla joukkueohjelmatasollani. Alussa hevoseni säikähti ja olin hetken vaikeuksissa, sisään radalle ratsastuksessa hevoseni empi. Alkukankeuden jälkeen voi sanoa, että rata oli työvoitto, Kivimäki totesi.

Suomi nousi joukkuepelissä toiseksi ennen Norjaa, kun ratsastajat tekivät tasaisen hyvää tulosta. Lohjan Kaisla Osara oli Kom Furikolla ryhmässä III toinen (68,03) ja Tammisaaren Johanna Lindblad Kain Aapelilla kolmas (67,11).

Ryhmässä II Oulun Teija Kurikka nousi kärkeen Maditalla prosentein 65,0. Joukkuekilpailussa otetaan huomioon kolme parasta tulosta, ja pisteissä lasketaan prosentit yhteen.  

Kivimäki on nimetty Suomen Rion paralympiajoukkueeseen. Suomen toinen Rion edustaja Katja Karjalainen joutui jättäytymään viime hetkellä kilpailusta Woikoski High Flow´n saatua harmittoman, mutta kivulloisen kaviopaiseen.

Vammaisratsastuksen joukkuekilpailu ratkeaa torstaina henkilökohtaisessa mestaruusohjelmassa, jossa jaetaan myös ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit.

Ypäjällä käynnistyi keskiviikkona myös kouluratsastus mm. junioreiden ja isojen ponien joukkuekilpailun ensimmäisillä osuuksilla. Esteratsastajat ottivat ensituntumaa aurinkoisen Derby-kentän nurmeen. Päivän 130 cm:n esteillä voittoon nousi Seinäjoen Joni Koivusalo – Renessin.

Torstaina kouluratsastuksessa kilpaillaan senioreiden joukkuekilpailu luokassa Grand Prix ja mitalit jaetaan joukkueille myös nuorissa ratsastajissa sekä isojen ja pienten ponien kilpailussa.

Esteratsastuksessa hypätään torstaina mm. ensimmäinen avoin yhden tähden kansainvälinen esteluokka ja ponien PM-joukkuekilpailut. Senioreiden henkilökohtainen kilpailu on vuorossa perjantaina ja joukkuekisa sunnuntaina. Lauantaina nähdään perinteinen Finnderby-estekilpailu 43. kertaa.

Mukana Finnderbyssä on myös perinteinen Mannerheimin kenttäratsastuskilpailu, jonka yhteydessä ratkotaan senioreiden ja nuorten Suomen mestaruudet. Koulukoe ja rataesteet ovat vuorossa perjantaina ja ratkaiseva maastoesterata lauantaina. Lännenratsastajat kisaavat kansainvälisellä kolmen tähden tasolla lauantaina ja sunnuntaina.

Uusimmat

Fingerpori

comic