Lounais-Häme Humppila

Koenjoensillan peruskorjaus alentaa nopeutta Ysitiellä Humppilassa – Valmista tulee vuoden 2021 loppuun mennessä

Vuoden 2021 loppuun jatkuva remontti hidastaa liikennettä Ysitiellä.
Koenjoensilta vaatii ikänsä puolesta peruskorjausta. Silta saa muun muassa uudet reunapalkit, kaiteet ja päällysteen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Koenjoensilta vaatii ikänsä puolesta peruskorjausta. Silta saa muun muassa uudet reunapalkit, kaiteet ja päällysteen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koenjoensillan peruskorjaus vaikuttaa valtatie 9:n liikennejärjestelyihin Humppilassa.

Työt kohteessa alkoivat viime viikolla työmaan perustamisella.

– Liikenne kulkeutuu itseohjautuvasti vuorotellen yhdellä kaistalla kohteen ohi, eli paikalla ei ole liikennevaloja, projektipäällikkö Terhi Siltanen Kaakkois-Suomen Ely-keskuksesta kertoo.

Liikenne siirtyy kulkemaan toiselle kaistalle, kun sillan ensimmäinen puolisko on saatu korjattua.

Ysitiellä nopeusrajoitus on 100 km/t. Työmaa-alueella se laskee portaittain niin, että suurin sallittu nopeus on 50 km/t.

Koenjoen ylittävä Koenjoensilta on rakennettu vuonna 1965, ja siksi peruskorjausiässä.

– Sillalla on kyse normaalista ikääntymisen aiheuttamien vaurioiden ja jälkeenjääneisyyden korjaamisesta, Siltanen kertoo.

Peruskorjauksessa sillan reunapalkit ja kaiteet uusitaan nykyvaatimusten mukaisiksi. Sillan kansi kunnostetaan sekä vesieristeet ja päällyste uusitaan. Lisäksi sillan betonisten etu- ja siipimuurien vauriot injektoidaan ja korjataan betonilla.

– Vaarallisia vaurioita sillassa ei ole, vaan kyse on ylläpidosta.

Kohteen pääurakoitsijana toimii Destia Oy.

Koenjoensilta kuuluu Destian laajempaan siltaurakkaan, joka sisältää 12 korjauskohdetta Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Lahdessa, Vihdissä, Jokioisilla ja Humppilassa. Kokonaisuuden urakkahinta on 4,6 miljoonaa euroa.

Työt Koenjoensillalla valmistuvat vuoden 2021 loppuun mennessä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic