Lounais-Häme

Koepka nappasi US Openin voiton - voitto toinen peräkkäinen

Southampton
18.06.2018, 08:05

Urheilu-uutiset

Yhdysvaltojen Brooks Koepka on voittanut golfin miesten major-turnauksissa toisen kerran peräkkäin Yhdysvaltain avoimet eli US Openin. Hän on ensimmäinen pelaaja 29 vuoteen, joka on yltänyt US Openissa mestaruuteen kahtena peräkkäisenä vuonna.
Peräkkäisiin US Openin voittoihin on pystynyt viimeksi Yhdysvaltojen Curtis Strange vuosina 1988 ja 1989.
Koepka käytti päätöskierrokseen 68 lyöntiä ja päihitti englantilaisen Tommy Fleetwoodin yhdellä lyönnillä. Koepka summasi neljällä kierroksella tuloksen yksi yli parin.
– Olen sanaton tällä hetkellä. Se (voitto) ei ole vielä iskenyt tajuntaan, Koepka kommentoi voittoaan New Yorkin Shinnecock Hillsin kentällä.
Hänen aloituksensa oli kaikkea muuta kuin rohkaiseva, sillä Koepka oli ensimmäisen kierroksen kärjestä kuuden lyönnin päässä tuloksella +5. Radan ja tuulisten sääolojen vaikeutta kuvaa se, että vuosi sitten, kun Koepka voitti US Openin Wisconsinin Erin Hillsin kentällä, hänen lopputuloksensa oli 17 lyöntiä parempi, -16.
Koepkan viimevuotinen voitto oli hänen ensimmäinen major-voittonsa. Toinen peräkkäinen maistui jopa makeammalta.
– Toinen voitto tuottaa enemmän mielihyvää. En uskaltanut uneksiakaan tästä, sanoi Koepka, joka joutui viime loppuvuodesta lähtien rannevamman vuoksi lähes neljän kuukauden kilpailutauolle.

Fleetwood lähellä major-ennätystä
Koepkan voittoa uhkaamaan noussut Fleetwood pelasi kilpakumppaneihinsa verrattuna häkellyttävän päätöskierroksen. 63 lyönnin (-7) tuloksellaan hän sivusi US Openin kaikkien aikojen yhden kierroksen ennätystä.
Fleetwood jäi vain yhden lyönnin päähän kaikkien neljän major-turnauksen yhden kierroksen ennätystuloksesta. Sen teki viime vuonna British Openissa Etelä-Afrikan Branden Grace.
– On helppoa ajatella, että kun voitto jäi lyönnin päähän, olisin pettynyt. Mutta paljon hienoja asioita tapahtui, ja tästä voi ammentaa paljon oppia, viimeisellä kierroksella neljä birdietä peräkkäin lyönyt Fleetwood kertoi.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic