Lounais-Häme

Koepka viihtyy US Openin isäntänä - Fleetwood kiri huippukierroksellaan kantaan, mutta ei ohi

Helsinki/Southampton
18.06.2018, 18:02

Urheilu-uutiset

Golfin ensi vuoden US Openin voittajaveikkausta varten kannattaa jättää kestomuistiin yksi pelaaja. Yhdysvaltojen Brooks Koepkalla on kauden toisesta major-kisasta alla vankat näytöt.
Koepka voitti sunnuntaina Yhdysvaltojen avoimet toisen kerran peräkkäin ja pomppasi miesten maailmanlistalla yhdeksänneltä sijalta neljänneksi. Hän kesti New Yorkin Long Islandilla Englannin Tommy Fleetwoodin kirin ja sinetöi ykkössijansa tuloksella +1.
Koepkan viimevuotinen voitto oli hänen ensimmäisensä major-turnauksissa. Toinen peräkkäinen maistui jopa makeammalta.
– Toinen voitto tuottaa paljon enemmän mielihyvää. En uskaltanut uneksiakaan tästä, sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan Koepka. Hän joutui viime loppuvuodesta lähtien rannevamman vuoksi lähes neljän kuukauden kilpailutauolle.
Tulos yksi yli parin ei päätä huimaa. Shinnecock Hillsin kenttä oli kuitenkin erittäin vaikea, ja hankaluutta lisäsi ajoittain puhaltanut navakka tuuli. Vuosi sitten Wisconsinin Erin Hillsin kentällä Koepka löi birdietä birdien perään ja tuloskorttiin loppulukemat -16.
Ennen Koepkaa US Openissa kahteen peräkkäisvoittoon oli pystynyt Yhdysvaltojen Curtis Strange vuosina 1988 ja 1989.
– Kun voittaa kilpailun kaksi kertaa peräkkäin, ei oikein löydä sanoja, Koepka kertoi.

Fleetwood hurjasteli

Koepkan nöyryyttä selittää se, että hänen toinen peräkkäinen major-voittonsa meni tiukille. Toiseksi sijoittunut Fleetwood äityi viimeisellä kierroksella hurjaan vetoon ja selvitti 18 reikää 63 lyönnillä, tuloksella -7. Hän hävisi voiton Koepkalle yhdellä lyönnillä.
Fleetwood sivusi US Openin kaikkien aikojen yhden kierroksen ennätystä. Hän jäi kaikkien neljän major-turnauksen kierrosennätyksestä vain lyönnin. Sen pelasi viime vuoden British Openissa Etelä-Afrikan Branden Grace.
Fleetwoodilla oli kilpailun viimeisellä reiällä mahdollisuus birdieen ja uusintaan Koepkan kanssa, mutta englantilaisen putti alle 2,5 metristä meni ohi.
– On helppoa ajatella, että kun voitto jäi lyönnin päähän, olisin pettynyt. Mutta paljon hienoja asioita tapahtui, ja tästä voi ammentaa paljon oppia, viimeisellä kierroksella neljä birdietä peräkkäin lyönyt Fleetwood kertoi.
Ensi vuoden US Open pelataan Kalifornian Pebble Beachissä.

——-

Juttua korjattu klo 18.02: kenttä on Shinnecock Hills, ei Shinnerock Hills, Koepkan viimevuotinen voittotulos oli -16, ei +16

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti