Lounais-Häme Jokioinen

Koetuksella kuusikko koossa ensi kaudelle

Koetukselle farmisopimus Ykköspesiksen Ulvilan kanssa.
Jokioisten Koetuksen viime kauden ykköspesisjoukkueesta kukaan ei ole jatkamassa Jokioisilla. Kuva: Tapio Tuomela

Ykköspesiksestä pudonnut Jokioisten Koetus jatkaa tulevana kautena Suomensarjassa täysin uudella joukkueella.

Viime kaudella Koetuksessa Ykköspesistä pelanneista 18 pelaajasta kukaan ei ole näillä näkymin jatkamassa Jokioisilla.

Koetuksen uudet pelaajat tulevat muun muassa Haminasta, Lammilta ja Ulvilan Pesä-Veikoista, jonka kanssa Koetus solmi farmisopimuksen.

Superpesiksestä pudonnut Haminan Palloilijat on rakentamassa joukkuetta, joka onnistuisi palauttamaan seuran ensi kesänä Superpesikseen. Haminalla on nyt 14 pelaajan ryhmä, josta kolme nuorta pelaajaa tulee kaksoisedustuksella myös Koetuksen käyttöön. He ovat 17-vuotias lukkari Jere Heikkilä, 19-vuotias Isto Kauppinen ja 17-vuotias Verneri Taurama. Viime mainitut pelaavat polttolinjassa.

– Kolmikko pelaa ensisijaisesti Haminassa, toissijaisesti Jokioisilla ja Heikkilä sekä Taurama myös Kouvolassa B-poikien SM-sarjaa. Haminan ja Koetuksen peleistä menee vain pari päällekkäin, joten kolmikko on hyvin Koetuksenkin käytettävissä, kertoo Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen.

Seinäjoen Jymy-Jusseista siirtyy Koetukseen viime kauden B-poikien suomenmestarijoukkueesta 18-vuotias polttolinjan pelaaja Leevi Puoskari.

Lammin Lujan maakuntasarjajoukkueesta Jokioisille hakeutuivat 23-vuotias Valtteri Veikkola ja 24-vuotias Kalle Lehtonen.

Näillä nimillä Koetuksella on koossa kuusi pelaajaa.

– Neuvottelemme lisäksi kuuden pelaajan kanssa. Heistä yritetään saada kokoonpanoon nelisen nimeä, jolloin meillä olisi kymmenen pelaajan joukkue. Ulvilasta on tavoitteena saada farmisopimuksella kokoonpanoomme 2-4 pelaajaa, Kettunen suunnittelee.

– Olemme lisäksi yhteydessä Superpesiksen seuroihin sillä ajatuksella, että kun Superin joukkueet tiivistävät keväällä rinkejään, voisi sieltä tulla meille pari peluria.

Koetus rakentaa pelaajapolkua myös toiseen suuntaan.

– Annamme Humppilan Veikkojen maakuntasarjajoukkueen käyttöön meiltä liikeneviä pelaajia, Kettunen kertoo.

Suomensarja käynnisty toukokuun 11. päivänä Koetuksen osalta kotipelillä Järvenpäätä vastaan. Syksyllä perustettu Jokioisten toinen seura Koetus juniorit aloittaa Suomensarjan vieraspelillä Puna-Mustia vastaan.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Suomensarjan jokioislainen paikallisottelu pelataan toukokuun 26. päivänä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat