Lounais-Häme

Koetuksella nihkeää

Jokioisten Koetuksella oli eilen tilaisuus varmistaa Suomensarjan etelälohkon voittonsa, kun se sai vieraakseen keskikastin Eurajoen.

Eurajoki onnistui kuitenkin yllättämään Koetuksen jo toistamiseen tällä kaudella niukalla 1-0 (4-4, 3-2) voitolla.

Koetuksen lohkovoitto varmistui kuitenkin käytännössä, kun Koetuksen kärkipaikkaa uhannut Riihimäki hävisi Puna-Mustille 2-1 ja sai vain yhden sarjapisteen. Koetus on ennen ensi sunnuntain runkosarjan päätöspelejä kolme pistettä Riihimäkeä edellä. Jos Riihimäki hakee kolmen pisteen voiton Järvenpäästä ja Koetus jäisi jostain kumman syystä pisteittä toiseksi viimeisenä olevan Turun vieraana, päätyisivät Koetus ja Riihimäki tasapisteisiin. Joukkueilla olisivat myös kolmen pisteen ja kahden pisteen voitot tasan, jolloin ratkaisevaksi tulisi koko runkosarjan juoksusuhde. Se on Koetuksella nyt 44 juoksua Riihimäkeä parempi, joten jokioislaiset ovat käytännössä runkosarjan voittajia.

Ensi viikon keskiviikkona alkavissa lohkovälierissä Koetus saattaa saada vastaansa taas Eurajoen, joka ansaitsi eilen voittonsa.

Eurajoki vei peliä alusta asti ja meni ajolähtöpainostuksellaan 1-0 johtoon. Jokerilyöjät Riku Tainio ja Jerry Villa käänsivät johdon isännille, mutta kolmannessa vuorossa Eurajoki nousi osittain Koetuksen ulkokentän hasseilla 4-2 johtoon. Villa ja Juha-Matti Reini nostivat tasoittavalla Koetuksen tasoihin, mutta jakson voittojuoksu jäi viimeisessä vuorossa molemmilta tekemättä.

 

Toisella jaksolla Koetus pääsi johtoon sekä ensimmäisessä että toisessa vuorossa, mutta Eurajoki tasoitti molemmissa vuoroissa.

Koetuksen vaisun sisäpelin seurauksena Eurajoki pääsi neljännen vuoron tasoittavaan 2-2 tilanteessa. Eurajoen sankariksi nousi aikoinaan Koetuksessakin käväissyt Jyrki Pellonperä, joka kumautti ajolähdöstä pelin neljännen juoksunsa, jolla vieraat voittivat 3-2.

Koetuksesta jokerit Tainio ja Villa löivät kaksi juoksua mieheen, mutta kokonaisuutena joukkueen peli oli nihkeätä niin sisällä kuin ulkonakin, jossa se lahjoitti Eurajoelle pöytäkirjan mukaan kaksi juoksua, mutta käytännössä pari enemmänkin.

– Pelit huononevat mitä pidemmälle kausi etenee, puuskahti Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi, kun joukkue hävisi nyt ensi kertaa toisen pelin peräkkäin.

– Annoimme juoksuja ja oma sisäpelimme oli nihkeätä. Sovittuja asioita ei toteuteta ja lähinnä tuskailemme keskenämme. En ole silti huolissani. Keskitymme jo pudotuspeleihin ja kokeilimme sinne vähän uusia asioita, Salmi totesi. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic