Lounais-Häme Jokioinen

Koetuksella nyt paha paikka

Kokenut Lievestuore venyi karsinta-avauksessa parhaimpaansa, Koetus mureni kotikentällä.
Eetu Ojala toi Koetuksen toisen juoksun, mutta ei ollut tehokkaimmillaan mailan varressa.

Koetus on keskiviikkoillan kotitappion jälkeen pahassa paikassa. Ykköspesiksen sarjapaikka on lauantaina katkolla Jokioisilta helpon 0–2 (0–4, 2–10) -voiton hakeneelle Lievestuoreen Kisalle.

Mikäli Koetus pystyy lauantaina vääntämään voiton Kisan kotikentältä, ratkaistaan sarjapaikan kohtalo karsinnan kolmannessa pelissä sunnuntaina Jokioisilla.

Paljon pitää Koetuksen pelin kyllä keskiviikosta parantua, jos joukkue haluaa kaataa Kisan. Koetus oli Jokioisilla ensimmäisessä karsintapelissä hampaaton.

Sisäpeli oli tehotonta, ulkopeli luvattoman lepsua. Palloa ei saatu kiinni ja heittoja karkasi harakoille. Kokenut Kisa taas pelasi tiukassa paikassa hyvin.

– Tällaista tämä on ollut koko kauden. Peli ei ole kehittynyt mihinkään, harmitteli Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto hävityn pelin jälkeen

Koetus ei pystynyt eilen lähellekään parastaan. Joukkue oli kohmeessa alusta asti.

Koetus ei saanut ensimmäisellä jaksolla aikaan juoksun juoksua, ja kolmospesällekin pääsy teki tiukkaa. Lievestuoreen Kisa pelasi perusvarmaa peliä ja oli terävä silloin kun tarvittiin. Tehokas jokerilyöjä Olli Kiiveri oli mies paikallaan, hän paukutti avausjaksolla vieraille kaksi juoksua. Kuvaavaa oli, että päätösjuoksu 0–4 syntyi Koetuksen harhaheiton turvin.

Toiselle jaksolle pelinjohtaja Lehto rukkasi lyöntijärjestystä. Se toi hitusen yritystä sisäpeliin, mutta ulkopeli oli jaksolla vielä entistä huterampaa.

– Hyvä avausjakso pohjusti voittomme. Se syö kotijoukkuetta, kun jää ensimmäisellä jaksolla juoksuitta, totesi Kisan kakkospelinjohtaja Matias Hänninen.

Olli Kiiveri vei vieraat 0–1-johtoon kotiuttamalla avausvuorossa Teemu Kenkkilän. Hetken näytti, että Koetus heräisi taisteluun, kun Aleksanteri Haukka kipitti 1–1:een Antti Hamporin lyönnistä.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Kisa otti taas ohjat ja meni menojaan. Joukkue paukutti toisella jaksolla kymmenen juoksua, kun Koetus sai aikaan enää yhden. Se syntyi kolmannessa vuoroparissa, kun Eetu Ojala juoksi kavennuksen 2–7:ään Kisan ulkokentän heitettyä ohi ykköspesältä.

– Ilman muuta lähdimme hakemaan täältä voittoa. Pelasimme hyvän sisäpelin, ja Kiiverin Olli paukutteli juoksuja tiukkoihin paikkoihin, kehui Hänninen omiaan.

Lehdolta ei kehuja Koetukselle herunut.

– Tässä pelissä ei ollut mitään hyvää. No, saimme toisella jaksolla sentään tilanteita, vaikkei niitä pystytty kyllä hyödyntämään, Lehto sanoi.

Kiiveri pokkasi Kisan ykköspalkinnon, Koetuksen parhaana palkittiin lukkari Riku Rantanen.

Karsinnan toinen peli on lauantaina Kisan kotikentällä. Pelinjohtaja Lehto ei lupaillut Koetukselta ihmenousua. Voittovire pitäisi kaivaa jostain esiin.

– Se olisikin temppu. Tilanne on huono, pelaajatkin loppuvat.

Lauantain pelistä on sivussa ainakin Akseli Åberg, joka joutui jättämään keskiviikkona kentän pyöräytettyään pahasti nilkkansa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat