Lounais-Häme

Koetukselle kahden pisteen voitto

Jokioisten Koetuksen kotivoittojen putki jatkui Kinnarin Pesiksen vierailtua Jokioisten pesäpallopyhätössä. Tiukaksi se tosin meni, sillä Koetus nousi avausjakson lopulla kahden juoksun takaa tasoihin ja vei toisen nimiinsä yhden juoksun erolla.

Juoksutehtailun ottelussa aloitti vierasjoukkue, kun Ilkka Elomaa kotiutti kärkietenijä Teemu Vuoriston. Koetus kävi Joni Salon ja Riku Tainion lyömänä sekä Iiro Hämäläisen ja Juha-Matti Reinin tuomana jo keulassa, mutta vieraat olivat kohta niskan päällä.

Koetus nousi kolmannen tasoittavalla rinnalle, kun ensin parhaana palkittu Mika Reini kumautti kunnarin ja perään Oskari Friman kotiutti hänet.

Entisiä Koetus-pelaajia vilisevä Järvenpää ei tästä lannistunut. Jokioisilla hyvinkin tuttu Teemu Mäkinen kotiutti Vuoriston, kun Akseli Åberg haparoi kakkospesällä kiinniotossa. Kotijoukkueen kannalta alkoi näyttää todella pahalta, kun jokeri Jarkko Ainasoja löysi keskeltä tilaa ja kotiutti Elomaan vieden vieraat kahden juoksun johtoon.

Tasoittavalla Koetuksen kakkospalkittu Hämäläinen löi komeasti väliin ja Reini toi kotijoukkueen juoksun päähän. Riku Tainio löi ajolähtötilanteessa kakkospuolelle ja Friman ehti tuomaan jakson tasoihin.

Toista jaksoa mentiin Koetuksen tahdissa. Nuori Ville Nieminen aloitti juoksutehtailun löydettyään tilaa kakkospuolelta. Eemeli Mäntyvaara ehti kotiin.

Vieraat tasoittivat, mutta toisessa vuoroparissa kotijoukkue repäisi kolmen juoksun keulan. Mika Reini oli hereillä, kun vieraiden ulkokenttä haparoi Mäntyvaaran lyönnillä ja hyödynsi tilanteen. Pian Hämäläinen löi kakkospuolelta läpi ja Mäntyvaara ehti kotiin. Kahden palon ajolähtötilanteessa Juha-Matti Reini löi kolmoskopparin eteen ja hyvin lukkaroinut Mattias Kitola ehti kotiin.

Neljännen aloittavalla Kittola kotiutti Mika Reinin Kinnarin ulkokentän avustuksella. Kun tasoittavalle lähdettiin Koetuksen kolmen juoksun johdossa, vieraat tarvitsivat neljä juoksua kahteen pisteeseen.

Kokenut Mäkinen kotiutti kolmospuolelle painuneella lyönnillä Vuoriston ja pian Elomaa löi Juha-Matti Reinin hapuillessa Joonas Maunun kotiin. Vieraat saivat vielä Mäkisen kolmospesälle, mutta Reinin komea tappoheitto päätti ottelun.

Koetuksen pelinjohtaja Jesse Villa ei ollut voitosta huolimatta täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Toki kaksi pistettä tyydytti, etenkin Villan nihkeäksi kuvaileman esityksen jälkeen.

-Vähän läpsyttelyä oli ja teimme merkkivirheitä, joita emme yleensä tee. Siihen nähden oli kiva voittaa näin tiukka peli. Ehkä tässä nyt on menossa suvantovaihe ennen pudotuspelejä. Tällä voitolla taisi varmistua kotietu, ja niitä pelejä lähdetään voittamaan, Villa totesi.

Patrik Vartama oli isänsä häissä, mutta palaa seuraavaan otteluun. Tuorein vahvistus Luukas Poutanen nähdään Villan mukaan tositoimissa ensi lauantaina Turkua vastaan. Sitä ennen Koetus maksaa Eurajoelle kalavelkoja keskiviikon kotipelissä. FL

Fingerpori

comic