Lounais-Häme Jokioinen

Koetuksen junioriväki eroaa emoseurasta ja perustaa oman yhdistyksen pyörittämään pesäpallotoimintaa Jokioisilla

Jokioisten Koetus juniorit ry panostaa junioripesäpallon kehittämiseen ja anoo edustusjoukkueelle paikkaa Suomensarjasta.
Jokioisten Koetuksen emoseura ja juniorijaosto juoksevat ensi kaudella eri suuntiin.

Jokioisten Koetus ry:n juniorijaosto päätti sunnuntaina yksimielisellä päätöksellä, että se eriyttää junioritoiminnan omaksi yhdistyksekseen, jonka nimeksi Patentti- ja rekisterihallitukselle esitetään Jokioisten Koetus juniorit ry:tä.

Jokioisten Koetus ry:n juniorijaosto on puheenjohtajansa Petri Lehtosen mukaan pyörittänyt junioreien lisäksi aiemmin Maakuntasarjaa ja viime kaudella Suomensarjaa pelannutta kakkosjoukkuetta. Joukkueiden toiminta ja talous ovat olleet kokonaan juniorijaoston vastuulla.

Koetuksen hallitus päätti ottaa kakkosjoukkueen toiminnan ensi kaudesta alkaen emoseuran alaisuuteen.

– Valitettavasti Jokioisten Koetus ry:n hallitus ei tällä hetkellä tue junioritoiminnan kehittämistä riittävästi, vaan keskittyy ainoastaan edustusjoukkueen toimintaan. Keskusteluyhteys pääseuran hallituksen ja juniorijaoston välillä juniorijaoston toistuvista pyynnöistä huolimatta ei ole toteutunut. Päätöksiä on tehty ilmoitusluontoisesti yksipuolisesti, Lehtonen toteaa.

Lehtonen näkee, että päätös uuden yhdistyksen perustamisesta vaikuttaa ainoastaan positiivisesti arjen toimintaan.

– Tällä päätöksellä voimme keskittyä siihen, missä seurojen hallituksiin hakeutuneilla henkilöillä on paras osaaminen ja innostus. Meillä uuteen yhdistykseen liittyvillä se on juniorien ja junioritoiminnan kehittäminen, Lehtonen sanoo.

Juniorijaoston lähettämässä tiedotteessa todetaan, että Jokioisten Koetuksen junioritoiminta on kasvanut merkittävästi viime vuosina ja mahdollisuudet toiminnan laajentamiselle olisivat erittäin otolliset.

Tiedotteessa todetaan, että tulevaisuuden pesäpalloilijat tarvitsevat tukevan ja pitkäjänteisen taustaorganisaation, jonka taloudelliset edellytykset tulee olla kunnossa ja huolellisesti hoidettuna pitkällä tähtäimellä. Oma junioriorganisaatio mahdollistaa panostamisen valmentajiin ja valmennuspolkuihin. Tätä kautta saadaan pidettyä pelaajien pelaajapolku mahdollisimman kauan Jokioisilla. Jotta juniorin pelaajapolku ulottuu riittävän pitkälle, tulee sen jatkua junioriorganisaation alaisena g-juniorista suomensarjaan.

– Lähes kaikissa urheiluseuroissa junioritoiminnalla on oma virallinen rekisteröity organisaatio, joka helpottaa toiminnan ja etenkin talouden hoitamista. Myös Jokioisilla on aika ottaa junioritoiminnassa askel eteenpäin. Haluamme toki jatkaa yhteistyötä Jokioisten Koetus ry:n kanssa, Lehtonen toteaa.

Uusi yhdistys anoo edustusjoukkueelleen paikkaa Suomensarjasta.

– Olemme kyselleet asiaa liitosta, eikä sille pitäisi olla esteitä. Pelaajasopimuksia meillä ei vielä ole, mutta suullisia keskusteluja on käyty päättyneen kauden pelaajien kanssa ja henki on sellainen, että kaikki haluavat jatkaa.

Lehtosen mukaan uuden yhdistyksen taustahenkilöt pitävät junioreiden vanhemmille ja huoltajille asiasta lähiaikoina tiedotustilaisuuden.FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic