Lounais-Häme

Koetuksen kakkonen laajalla ringillä Suomensarjaan

Jokioisilla pelataan alkavalla kaudella ensi kertaa sekä Ykköspesistä että Suomensarjaa, kun Koetuksen molemmat miesten joukkueet nousivat viime syksynä pykälää ylemmäs – edustusjoukkue Ykköspesikseen ja kakkosjoukkue Suomensarjaan.

Jokioisilta eivät pelaajat lopu, sillä kakkonen lähtee kauteen isolla 18 pelaajan ryhmällä, johon on tulossa vielä lisävoimiakin.

Suurin osa pelaajista on viime kaudella kakkosjoukkueessa Maakuntasarjaa pelanneita omia kasvatteja. Uusia pelureita ovat Humppilan Veikoista Koetukseen palannut Teemu Mäkinen, kolmen välivuoden jälkeen mailan varteen palannut Teemu Mäntyvaara, edustusjoukkueessa viime kaudella jokerina lyönyt Jerry Villa sekä Pöytyältä palanneet omat kasvatit Nestori ja Eino Kalliomäki. Myös Akseli Åberg on aloittamassa kauden kakkosjoukkueessa, vaikka kuuluu ykkösjoukkueenkin rinkiin.

Mäntyvaara ja Mäkinen sekä jo viime kaudella kakkosessa pelanneet Mikko Laiho ja Ville Kallio tuovat joukkueeseen rutkasti kokemusta. Mäkinen pelaa sisällä vaihtajana sekä kotiuttajana ja ulkona kolmospolttajana. Työkiireidensä vuoksi vain noin puolet kesän peleistä pelaava Mäntyvaara vaihtelee ulkona etukentän ja kopparin paikalla ja häärii sisällä kotiuttajana. Kakkosvahtina pelaava Laiho esiintyy sisäpelissä etenijän ja vaihtajan rooleissa. Kallio jatkaa joukkueen lyöjäjokerina.

Koetus II:n nuorista pelaajista Åberg pelaa myös nuorten Superpesistä Kankaanpäässä. Isoa roolia kakkosessa tavoittelevat Tomi Lehtonen ja Eetu Mutikainen sekä Joel Ilola pelaavat myös B-poikien SM-sarjaa Mansessa.

Koetus on solminut farmisopimuksen Humppilan Veikkojen kanssa. Sen myötä Veikkojen Rauli Lilja ja Erkka Niininen nähtäneen kauden aikana Koetuksen suomensarjapeleissäkin.

Toiseen suuntaan eli Koetuksen ykköspesisjoukkueeseen pelaajaliikenne on jäämässä karanteenisääntöjen vuoksi vähäiseksi.

Koetus II:n pelinjohtajana jatkava Petri Lehtonen uskoo jokioislaisten pärjäävän Suomensarjan etelälohkossa, jossa on Riihimäen luopumisen vuoksi vain kahdeksan joukkuetta.

– Tavoitteena on pääsy neljän parhaan pudotuspeleihin. Meillä on alla hyvä harjoituskausi, jonka pitäisi näkyä myös peleissä, Lehtonen arvioi.

– Joukkue on sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Toivottavasti nuorille tulee paljon onnistumisia kokeneiden pelurien säestämänä, Lehtonen sanoo. FL

Koetus II
Alex AhonenVille KallioJoel IlolaNestori KalliomäkiEino KalliomäkiMikko LaihoTomi LehtonenTopi LeinoNiko LintulaEetu MutikainenTeemu MäkinenPetteri MäntyvaaraTeemu MäntyvaaraVille NieminenJere SalmiPaavo SaloJerry VillaAkseli ÅbergPelinjohtaja Petri Lehtonen

Uusimmat

Fingerpori

comic