Lounais-Häme

Koetuksen karsintapelit alkavat - pelinjohtaja luottavaisena

Jokioisten Koetus oli varmistaa sarjapaikkansa miesten Ykköspesiksessä jo viime lauantaina, mutta yhden onnistuneen lyönnin seurauksena menetetty jakso ja yksi piste pudottivat lounaishämäläisen pesisylpeyden putoamiskarsintoihin.

Vastaan tulee sama joukkue kuin lauantainakin oli, eli Lievestuore. Lauantaina Koetus voitti Lievestuoreen supervuoron jälkeen ja toukokuisessa kotipelissä Koetus otti täyden pistepotin selvin luvuin 6-1, 12-5. Runkosarjassa Koetus keräsi kuusi pistettä enemmän kuin viimeiseksi jäänyt Lievestuore.

 

On siis selvää, että Koetus lähtee paras kolmesta -systeemillä pelattavaan putoamistaistoon ennakkosuosikkina, eikä pelinjohtaja Mika Lehtokaan sysää suosikin paineita Lievestuoreelle.

-Viimeistään kotiedun turvin olemme sarjassa ennakkosuosikkeja, Lehto toteaa.

Yleisön pauhusta kumpikaan joukkue ei suurempaa etua saa, joten Lehto saa kertoa, mitkä seikat matkustamisen lisäksi tuovat Koetukselle kotiedun.

-Jokioisten ja Lievestuoreen kentät ovat erilaisia. Jokioisten kenttä on kimmoisampi, mikä on meille hyvä asia. Toisaalta meille on myös etu se, että Lievestuoreen kenttä, joka sijaitsee keskellä yleisurheilustadionia, on auki joka puolelta, Lehto analysoi ja toteaa samalla, että ratkaisu piilee siinä, kumman ulkopeli onnistuu paremmin.

 

Lehto näkee, että Koetuksen ykkösjoukkue on mennyt kauden aikana eteenpäin nimenomaan yksilöinä. Farmisopimus Superpesiksessä pelaavan Hyvinkään Tahkon kanssa on johtanut siihen, että kokoonpano on elänyt koko kauden ajan. Se ei tullut kenellekään yllätyksenä, mutta on Lehdon mukaan vaikuttanut suuresti joukkueena kehittymiseen.

-Meiltä Superissa pelanneet kaverit, kuten Atte Brandt, Matias Kauppinen, Jere Harjuvaara, Aleksanteri Haukka ja Eetu Hämäläinen ovat kehittyneet myös pääsarjapelien myötä.

 

Koetuksen viime lauantain kokoonpanosta putoaa varmuudella Brandt, jonka kaksoisedustus päättyi runkosarjan loputtua. Jos Haukka pelaa tiistaina Tahkon ulkokentällä, hänkään ei ole edustuskelpoinen Lievestuoretta vastaan. Oman murheensa saattaa tuoda Suomen valtio, jos se ei päästä armeijasta Leevi Lehtoa ja Erik Lahtea mukaan tärkeisiin peleihin. Lehdon mukaan kaksikko on päässyt viime aikoina hyvin vapaille ja oli mukana muun muassa lauantaina Lievestuoreella.

Koetuksen kakkosjoukkueen pelit Suomensarjan ylemmissä pudotuspeleissä käynnistyvät myös keskiviikkona vieraspelillä Loimaata vastaan. FL

Koetuksen ja Lievestuoreen välinen ensimmäinen alempi pudotuspeli alkaa keskiviikkona Jokioisten pesäpallokentällä poikkeuksellisesti klo 17.30.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti