Lounais-Häme

Koetuksen ketsuppipullo poksahti - ensimmäinen voitto tuplasi kauden pistesaldon

Jokioisten Koetus otti Ykköspesiksessä vihdoin kauden ensimmäisen voittonsa ja komeasti ottikin, kun Lievestuoreen Kisa kukistui Jokioisilla suurinumeroisesti 2-0 (6-1, 12-5).

Koetus löi 18 juoksua eli yhtä monta kuin kauden neljässä ensimmäisessä pelissään yhteensä.

Pelin alku ei lupaillut juoksujuhlia, kun Koetus ei saanut kahdessa ensimmäisessä vuorossa miestä edes kakkoselle.

Tuttu urheilutermi ketsuppipullon aukeamisesta tapahtui kolmannessa vuorossa, jossa Leevi Lehto käynnisti juoksujuhlat läpilyönnillä. Tuon jälkeen juoksuja alkoi tulla solkenaan kaikkiaan kuusi samaan vuoroon.

 

Toinen jakso alkoi sekin komeasti, kun Eetu Ojala löi ensimmäisenä lyöjänä ensimmäisellä lyönnillään takaa läpi kunnarin ja hetkeä myöhemmin tuplajuoksunkin arvoisesti.

Koetus voitti toisen jakson ensimmäisen vuoron 3-0, mutta nyt Lievestuore ei antautunut yhtä helposti. Se tasoitti toisessa vuorossa 3-3:een ja kolmannessa 4-4:ään. Viimeinen tasoitus tuli harmittavasti, kun pallo putosi Koetuksen kolmoskopparin Jere Harjuvaaran hanskasta.

Heti seuraavassa vuorossa Harjuvaara kuittasi mailan varteen päästyään virheensä läpilyönnillä, joka tuotti kunnarin ja kaksi tavallista juoksua sekä 7-4 kotijohdon.

Koetus innostui moukaroimaan viimeiseen vuoroon peräti kahdeksan juoksua, joilla kauden ensimmäinen voitto irtosi vakuuttavasti.

– Meillä on ollut koko alkukauden vaikeuksia kotiutusten kanssa, mutta nyt se lähti sujumaan ja onnistumisia tuli paljon, huokaisi Koetuksenhelpottunut pelinjohtaja Mika Lehto.

 

Lehto aprikoi kauden alussa, missä vaiheessa Koetuksen lupaava lukkari Joona Lehtinen napataan Superpesikseen. Lehdon arvelu toteutui ainakin väliaikaisesti nyt jo parin peliviikon jälkeen, kun Kankaanpää otti Lehtisen lukkarikseen superpesispeleihin tiistaiksi Haminaa ja täksi illaksi Pattijokea vastaan.

Onneksi Koetus sai lautasen ääreen kunnon korvaajan, kun Superpesikseen Hyvinkään Tahkon ykköslukkariksi ja myös tehokkaimmaksi kotiuttajaksi tässä kuussa noussut 20-vuotias Atte Brandt pelasi ensi kertaa Koetuksen paidassa. Brandt esitteli vihaista lyöntiään kolmen kotiutuksen arvoisesti.

Koetuksen tehotilasto oli muutenkin messevää luettavaa, kun Harjuvaara keräsi tehopisteet 1+2/4, Antti Hampori 3/0, Samu Saarinen 2/1, Eetu Ojala 1/4 ja Matias Kauppinen 0/3.

Ensimmäinen voitto nosti kertalaakilla Koetuksen Ykköspesiksen jumbosijalta sarjataulukon puoliväliin kuudenneksi. Kausi on kuitenkin vielä nuori ja Koetuksella suurin osa peräpään joukkueista kohtaamatta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic