Lounais-Häme

Koetuksen rutiini riitti voittoon

Suomensarjan hännänhuippu Pomarkun Pyry oli heppoinen vastus Koetukselle keskiviikkona Jokioisilla. Koetus paukutteli parastaan yrittämättä Pomarkusta täyden kolmen pisteen voiton lukemin 2–0 (11–0, 5–2.)

Koetus pelasi koleassa illassa hyvän ensimmäisen ja saamattoman toisen jakson. Ensimmäisellä Koetus oli terävä sisällä ja pelasi tarkasti ulkona.

Koetus teki juoksuja tasaiseen tahtiin, aina silloin kuin tuntui sitä haluavan. Vierailla oli vaikeuksia päästä kentälle ja vielä vaikeampaa saada kunnon tilanteita aikaiseksi. Pyry pääsi avausjaksolla vain kerran kolmospesälle asti, eikä juoksun tekeminen ollut lähelläkään.

Koetuksen juoksujuhlia johti kukas muu kuin jokerilyöjä Riku Tainio, joka iski avausjaksolla neljä juoksua. Hänet palkittiin pelin jälkeen myös Koetuksen parhaana pelaajana.

Koetus teki kolmella vuorolla 11 juoksua ja jätti viimeisen vuoronsa käyttämättä, kun Pyry ei saanut neljällä vuorolla kuparista rikki.

-Avausjakso voitettiin hyvällä tavalla rutiinipelillä. Emme esittäneet mitään erikoista, mutta pelasimme hyvin, kommentoi pelinjohtaja Jesse Villa Koetuksen otteita.

Toinen jakso olikin sitten jo laiskanpulskeaa pelaamista. Koetus johti kahden vuoroparin jälkeen 5–0 ja kun Pomarkku ei esittänyt yhtään sen enempää kuin ensimmäiselläkään jaksolla, tipahti Koetuksen tekeminen parilla pykälällä.

Koetus ei saanut kahdella päätösvuorolla enää juoksuja, mutta Pomarkku käytti paikkansa ja teki viimeisessä vuorossa kaksi, osin Koetuksen ulkopelin avustuksella. Koetuksen voitto ei sentään ollut uhattuna, mutta taas nähtiin, että pelit pitää pelata loppuun asti, eikä vain pelailla.

-Ulkopeliin tuli lopussa kurittomuutta. Huono päätösjakso johtui korvien välistä. Näin ei saisi käydä, mutta se ymmärrettävää, vaikkakaan ei hyväksyttävää. Parempia vastustajia vastaan tällainen voi käydä kalliiksi, Villa kertoi.

Ykköspalkittu Riku Tainio löi Koetukselle seitsemän juoksua. Kakkospalkittu Oskari Friman toi kolme juoksua ja pelasi hyvän pelin ulkona ykkösvahtina.

Vieraiden parhaana palkittiin kohtalaisesti kentälle mennyt Mika Juhala, joka myös esitti takakentällä kolmoskopparina näyttäviä syöksykoppeja.

Koetuksen seuraava peli suomensarjan etelälohkossa on Loimaalla ensi tiistaina LP:tä vastaan. Koetus on sarjassa Punamustien jälkeen toisena, LP viidentenä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic