Lounais-Häme

Koetuksen tavoitteena nousu Ykköspesikseen - välierät käyntiin tänään

Seitsemän peräkkäistä kautta Suomensarjassa pelannut Jokioisten Koetus asetti tämänkin kauden tavoitteekseen nousun Ykköspesikseen.

Etelälohkon runkosarjan voitto piti nousutoiveita yllä, mutta tosipelit alkavat vasta huomenna lohkon pudotuspeleissä. Koetus saa runkosarjavoittajana välierissä vastaansa neljänneksi sijoittuneen Järvenpään. Toinen välieräpari on Riihimäki-PunaMustat.

Koetus voitti runkosarjassa Järvenpään toukokuussa vieraissa 2-0 (10-8, 4-1) ja heinäkuussa kotona 2-0 (6-5, 9-2).

Pelinjohtaja Jani Salmen mukaan Järvenpää on Koetukselle sopiva vastustaja – sopivampi kuin tasapisteissä viidenneksi päätynyt Eurajoki, joka yllätti Koetuksen molemmissa peleissä.

– Järvenpäällä on paljon meille tuttuja pelaajia. Joukkue on kokenut, mutta fysiikka ei taida olla kovin kova. Luotan siihen, että meiltä löytyy nopeutta paljon enemmän, Salmi arvioi.

 

Koetuksen viimeiset runkosarjapelit sujuivat alavireisesti, mutta Salmi ei tunnusta olevansa huolissaan.

– Meiltä loppui panos jo oikeastaan heinäkuun alussa viimeisen Loimaa-pelin jälkeen. Panoksettomuus näkyi joukkueen otteissa viimeisissä peleissä. En ole kuitenkaan huolissani koska tiedän mihin joukkue pystyy. Omat virheet sekä jännitys pois ja aletaan pelata kunnolla, Salmi patistaa.

Lohkovälierät alkavat keskiviikkona Jokioisilla ja jatkuvat perjantaina Järvenpäässä. Jos voitot ovat tasan, pelataan kolmas peli sunnuntaina Jokioisilla.

Lohkofinaalit alkavat ensi viikon keskiviikkona Jokioisilla, jos Koetus selviää välieristä.

Mikäi Koetus voittaa lohkofinaalit, se etenee nousukarsintoihin itälohkon ykköstä vastaan. Pelit alkavat todennäköisesti vieraissa, sillä itälohkon kolme parasta joukkuetta keräsivät runkosarjassa enemmän pisteitä kuin Koetus ja tämä ratkaisee kotiedun.

 

Koetus pelasi viimeisen runkosarjapelinsä sunnuntaina Turussa parhaalla kokoonpanolla, mutta se joutuu pelaamaan kaksi ensimmäistä pudotuspeliä ilman parasta etenijäänsä Mika Reiniä. Myös Oskari Friman puuttuu armeijakiireidensä vuoksi perjantain toisesta pelistä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic