Lounais-Häme

Koetuksen ykkösjoukkueen kausi alkoi tappiolla

Jokioisten Koetuksen ykkösjoukkueen kausi Ykköspesiksessä alkoi tappiolla. Sarjan keskivälin paikkeille ennustettu Ulvilan Pesäveikot haki kolme pistettä Jokioisilta jaksolukemin 2-3, 2-4.

Pelin alku lupasi Koetukselle ja kotijoukkueelle todella hyvää. Lähes hellesäässä pelatun ottelun ensimmäisessä vuoroparissa Ulvila ei saanut aikaan edes kolmostilannetta. Tasoittavalla Koetus loi heti palottoman ajolähtötilanteen, jonka purki jokerilyöjä Antti Hampori juoksun arvoisesti. Koetuksen oma kasvatti, kotijoukkueen parhaana palkittu Oskari Friman ehti kotiin vieraiden ulkokentän haparoidessa.

Siihen kotijoukkueen ilon hetket sitten jäivätkin pitkäksi aikaa. Ulvila nousi heti toisessa vuoroparissa väkisin rinnalle ja ohi. Kolmannessa vuoroparissa Erno Kulmala löi kakkosrajaan ja Jussi-Pekka Maunuksela toi vieraat kahden juoksun johtoasemaan.

Koetus nousi vielä päätösvuoroparissa juoksun päähän, kun Hampori kotiutti välilyönnillä Leevi Lehdon. Avausjakso kuitenkin vieraille 2-3.

 

Ulvilan ja koko kentän hahmo oli vieraiden lukkari Mikko Talvitie, joka ehti myös lyödä pari juoksua. Talvitien tolppa pysyi lautasella ja kokenut pelimies pyöritti nuoren kotijoukkueen pelaajien päät sekaisin.

Kun kotijoukkue ei saanut toisen jakson kolmen ensimmäisen sisävuoron aikana edes kolmostilannetta, itsekin vaisusti tilanteita rakentaneella, mutta kotiutuspaikat tehokkaasti käyttäneellä vierasjoukkueella oli lopulta helppo iltapäiväpuhde.

Koetus aloitti toisen jakson päätössisävuoron neljän juoksun tappioasemassa. Mirto Tiala löi kolmospuolelta läpi kunnarin arvoisesti ja edellä kotiin ehti Jere Harjuvaara, mutta sen lähemmäksi Koetus ei päässyt uhittelemaan.

 

Ulvilan pelinjohtaja Janne Lähde piti omiensa ulkopeliä onnistuneena, mutta sisäpelissä hän näki petraamisen varaa.

-Kotiutukset onnistuivat hyvällä prosentilla, mutta muuten sisäpeli oli nihkeää, eikä pyörinyt kunnolla, lähde totesi.

Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto myönsi, että nuori ja kokematon kotijoukkue jännitti kauden avausta Ykköspesiksessä.

-Nuoret pojat näkivät, mitä pelaaminen tällä sarjatasolla vaatii. Laatua on tultava lyönteihin lisää, nyt kuti jäi piippuun. Kaikkia kunnia vieraiden lukkari Mikko Talvitielle, mutta meidän peliin on luvassa parannusta, Lehto totesi.

Myös Friman myönsi Talvitien olleen kentän herra.

-Me emme saaneet takapäätä toimimaan ja Talvitie sai häärätä rauhassa. Noin korkeaa tolppaa ei Suomensarjassa tullut, Friman sanoi.

Lähde arvioi, että kotikenttä antaa Koetukselle mahdollisuuden läpilyönteihin ja jaksovoittoihin kauden edetessä.

-Nuoret kaverit kasvavat nopeasti. Ei Koetus tämän perusteella heittopussi sarjassa ole. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic