Lounais-Häme

Koetus ehkä vain yhden voiton päähän noususta

Koetus piti yllä nousuhaaveitaan voitettuaan Suomensarjan etelälohkon ensimmäisessä loppuottelussa Jokioisilla Helsingin PunaMustat 2-0 (7-2, 4-1).

Voitto saattoi nostaa Koetuksen vain yhden voiton päähän noususta Ykköspesikseen.

Jos Koetus ottaa lohkofinaaleissa toisen ratkaisevan voiton joko lauantaina Helsingissä tai sunnuntaina Jokioisilla, se etenisi lohkovoittajana nousukarsintaan itälohkon voittajaa vastaan. Tuon karsinnan voittaja nousisi Ykköspesikseen.

Koetus voi kuitenkin nousta ilman noita karsintojakin. Itälohkon eilen pelatussa ensimmäisessä loppuottelussa Kuopio voitti Lahden 2-0. Kuopio ei voi kuitenkaan nousta Ykköspesikseen, koska sillä on jo edustusjoukkue samassa sarjassa. Jos Kuopio voittaa itälohkon, jäisivät nousukarsinnat Pesäpalloliitton tähän astisen käytännön mukaan pelaamatta ja Koetus siis pokkaisi nousupaikan.

Tämä on kuitenkin vasta teoriaa, kunnes lohkojen voittajat ovat selvillä ja Pesäpalloliitto on siunannut nousumenettelyn.

Koetus ei saanut ensimmäisen jakson voittoa eilen niin helposti kuin mitä numerot näyttävät. PuMu aloitti vahvalla lyöntipelillä ja purki toisessa vuorossa kaksi ajolähtöä juoksuilla.

Koetuksen kone lähti käyntiin 0-2 tappioasemassa osittain helsinkiläisten ulkokentän avustuksella. Kaikki kuitenkin lasketaan ja Koetus käänsi toisessa vuorossa tilanteen 4-2 johdokseen. Jakso ratkesi kun Koetus kasvatti seuraavassa vuorossa johtonsa 7-2:een.

Toisen jakson Koetus aloitti heti terävästi, kun Rikut Rantanen ja Tainio purkivat ajolähdöt juoksuilla. PuMu nousi vielä juoksun päähän, mutta sen jälkeen vieraiden paukut olivat lopussa.

Tainio löi Koetuksen juoksuista viisi ja Rantanen sekä Joni Salo kaksi mieheen. Eemeli-kärjet Mäntyvaara ja Vanhatalo toivat yhteensä viisi juoksua.

– PuMu löi alussa vahvasti, mutta joukkue pelaa kapealla etenijäryhmällä ja se taisi loppua kohti väsähtää. Meillä toimi ulkopeli hyvin ja sisäpelissä onnistuivat jälleen ne miehet, joilta ratkaisuja odotetaankin. Toivottavasti tämä hyvä fiilis jatkuu seuraavassakin pelissä, tuumaili Koetuksen tyytyväinen pelinjohtaja Jani Salmi.

Koetuksella on siis ratkaisuvoiton paikka lauantaina Helsingissä tai tappion tullen sunnuntaina Jokioisilla. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic