Lounais-Häme

Koetus ei saanut Lipon paikkaa Ykköspesiksessä - Koetuksen puheenjohtaja tyrmistynyt

Pesäpalloliitto nosti Lipon juniorit Ykköspesikseen.
Pesäpalloliiton päätöksen jälkeen on pykälän verran todennäköisempää, että Jokioisilla pelataan ensi kaudella Suomensarjaa kahdella joukkueella, Koetuksella ja Koetuksen junioreilla.

Jokioisten Koetus ei saa konkurssin partaalla olevan Oulun Lipon paikkaa Ykköspesiksessä.

Superpesiksestä pudonnut Lippo Pesis ei tule jatkamaan toimintaansa, mutta Ykköspesiksen sarjapaikka siirtyy Pesäpalloliiton johtokunnan päätöksellä toiselle oululaisseuralle Oulun Lippo Juniorit ry:lle, jonka edustusjoukkue pelasi kesällä Suomensarjassa. Lipon A-pojat ovat voiton päässä tämän kauden Suomen mestaruudesta ja B-pojat pelaavat SM-pronssiottelussa.

Oululaisten edustusjoukkueiden eli miesten ja naisten toimintaa pyörittämään on perustettu uusi osakeyhtiö Läpilyönti Oy. Se ottaa hoiviinsa Lippo Junioreiden miesten ykköspesisjoukkueen ja alustavissa suunnitelmissa myös Oulun Lipottarien naisten superpesisjoukkueen.

– Päätös on todella merkittävä. Ilman ykköspesispaikkaa miesten edustustoiminta ja samalla junioreiden pelaajapolku olisivat hyvin todennäköisesti katkenneet Oulussa. Silloin pelaajat olisivat joutuneet hakemaan pelipaikkaa muualta. Tämä päätös on tärkeä pohjoisen pesäpallon, junioripelaajien ja uskoakseni koko lajin kannalta, toteaa Pesäpalloliiton tiedotteessa J-P Aarrekivi Oulun Lippo Junioreista.

Osakeyhtiö ottaa vastattavakseen Oulun Lipon noin 300 000 euron veloista erääntyneitä maksuja Pesäpalloliitolle, tuomarikuluja sekä palkkaturvan puolelta korvaamatta jääviä pelaajapalkkioita.

Superpesiksestä pudonnut Oulun Lippo teki edellisen konkurssin vuonna 2010 ja on nyt ajautumassa toiseen konkurssiin.

 

Koetus putosi Ykköspesiksestä takaisin Suomensarjaan, mutta jätti Pesäpalloliitolle anomuksen ykköspesispaikasta, jos sellainen vapautuu muiden seurojen luopumisen myötä. Sääntöjen mukaan Ykköspesiksestä mahdollisesti vapautuvaa paikkaa tarjotaan ensisijaisesti sarjasta pudonneella joukkueelle, mutta nyt tätä sääntöä ei noudatettu.

Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen onkin liiton päätöksestä tyrmistynyt.

– Ihmetyttää kyllä miten Lippoa hyysätään. Ei tämä toisaalta iso yllätys ollut, sillä Oulu on iso kaupunki, Jokioinen ei. Lipolla on kuitenkin satojen tuhansien velat, mutta meillä ei senttiäkään ja jätimme sarjapaikasta liitolle anomuksen, Kettunen kritisoi._

Koetuksen haave ensi kauden Ykköspesiksestä jää nyt sen varaan, että joku toinen seura vielä luopuisi sarjapaikastaan. Seurojen pitää vahvistaa sarjapaikkansa ensi viikon loppuun mennessä. FL

 

Aiheesta aiemmin:

Koetus lähellä säilyttää ykköspesispaikkansa

 

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat