Lounais-Häme

Koetus hoiti homman

Koetus teki keskiviikkona sen, mitä siltä odotettiin. Ulkokenttä oli tiivis ja sisällä löytyi sen verran tehoja, ettei joukkueella ollut vaikeuksia kaataa Kinnarin Pesistä Järvenpäästä suomensarjan etelälohkon ensimmäisessä välierässä. Voitto jäi Jokioisille lukemin 2–0 (4–3, 5–2).

Runkosarjan neljänneksi sijoittunut Järvenpää ei ole huono joukkue. Porukasta löytyy kosolti lyöntivoimaa ja lukkari Jussi Alatalo on taitava. Nopeaksi nippua ei voi kuitenkaan kehua.

Koetus oli eilen hyvä, mutta parasta mahdollista peli ei vielä ollut. Sekin riitti.

-Tekeminen oli hyvää, mutta vielä on varaa parantaa. Me pystymme olemaan mailalla rohkeampia. Meidän pitää tehdä niitä ratkaisuja mitä osaamme ja mitä olemme harjoitelleet, Koetuksen tyytyväinen pelinjohtaja Jani Salmi viittasi jo seuraavaan kamppailuun.

 

Järvenpää aloitti Jokioisilla terävästi. Joukkue hankkiutui avausvuoroparissa kahdella saumalyönnillä kahden juoksun johtoon, mutta Koetus tuli tasoittavallaan rinnalle ja ohi. Riku Tainio kotiutti Eemeli Vanhatalon sekä Miro Tialan ja Jerry Villa Riku Rantasen.

Toisessa vuoroparissa Koetus lisäsi johtoaan 4–2:een, kun Tainio löi Vanhatalon kotiin. Järvenpää kavensi kolmannessa vuorossa 4–3:een, mutta kun joukkue ei pystynyt sen enempään, kotijoukkueen ei tarvinnut käyttää viimeisen vuoron tasoittavaansa.

Toisella jaksolla Koetus tiivisti ulkopeliä entisestään, eikä vierasjoukkue päässyt juhlimaan tilanteilla. Etenkin sieppari Miro Tialan käsi oli iskussa.

 

Koetus hankkiutui 4–0-johtoon kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa. Riku Rantanen kotiutti kumuralla ensin Eemeli Mäntyvaaran, sitten Jerry Villa iski Miro Tialan kotiin.

3–0 syntyi Akseli Åbergin kakkospuolen puhkaisusta, jonka turvin Janne Vepsäläisellä oli aikaa kiitää kotiin. 4–0-lukemat toi Oskari Friman Riku Tainion lyönnistä.

Järvenpää tuli vielä kerran mukaan peliin, sillä Jussi Alatalon korkeat tolpat tuottivat Koetuksen lyöjille suuria vaikeuksia. Sisävuorollaan Järvenpää kiri kahden lyönnin päähän, kun Timo Vainionpää kotiutti Teemu Vuoriston ja Ilkka Elomaa Anttoni Jokisen.

Vieraiden selkäranka katkesi kuitenkin neljännen aloittavaan, kun Janne Vepsäläinen juoksi lukemiksi 5–2 Juha-Matti Reinin hyvän välilyönnin turvin.

Välieräsarja on katkolla huomenna perjantaina Järvenpäässä. Jos Kinnarin Pesis pystyy viemään pelin, pelataan kolmas ratkaiseva ottelu sunnuntaina Jokioisilla. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic