Lounais-Häme

Koetus II ei pärjännyt kotona

Jokioisten Koetuksen kakkosjoukkue hävisi Suomensarjan etelälohkossa runkosarjan viimeisenkin kotipelinsä, kun Järvenpää haki Jokioisilta 2-1 (5-6, 4-2, 1-0) voiton.

Koetus hävisi pelaamalla kaikki seitsemän runkosarjan kotipeliään. Yksi tappio kääntyi myöhemmin sääntöpykälillä voitoksi Ikaalisten peluutettua edustuskelvotonta pelaajaa.

Ensimmäinen jakso oli eilen Koetukselta kohtuullinen. Se johti toisen vuoron jälkeen 2-1, kunnes Järvenpään lukkari Janne Vepsäläinen hamusi ratkaisijan roolia kakkospuolen läpilyönnillään, joka vei 1+1 juoksuilla vieraat 3-2 johtoon. Koetuksen varalukkarina Ykköspesiksessä tänä kesänä nostelleen Vepsäläisen kaksoisedustus on erikoisesti Koetuksen kakkosjoukkueen sijasta Järvenpäässä.

Koetus pohjusti jaksovoittonsa kolmannessa vuorossa neljällä juoksulla. Mikko Laiho täräytti Vepsäläisen tavoin läpilyönnillä 1+1 ja Ville Kallio kumautti vielä Laiholle tuplajuoksun. Vepsäläinen nousi lopulta jakson ratkaisijaksi lukkaroituaan Koetukselle jakson aikana kaksi juoksua väärillä. Vieraat nousivat viimeisessä vuorossa juoksun päähän, mutta jaksovoitto jäi Jokioisille.

Toinen jakso ja sitä seurannut supervuoro olivat Koetukselta kauden likimain surkeinta pelaamista. Isännät sössivät tilanteitaan heikkoihin lyönteihin, merkkivirheisiin ja muuhun sähläykseen. Ainoa onnistuminen osui neljänteen vuoroon, jossa Jerry Villan takakentän puhkaisu kavensi jakson numerot 2-4:ään.

Koetuksen kuudes peräkkäinen tappio sinetöityi supervuorossa, kun konkaripitoisen Järvenpään yksi lukuisista ex-koetuslaisista Joonas Kaarela löi pallon parkkipaikalle voittojuoksun arvoisesti.

Koetuksen kuudesta juoksusta Laiho, Villa ja Kallio löivät kaksi mieheen. Laiho oli myös tehokkain etenijä kolmella tuodulla juoksulla.

– Joukkueen pelivire ei kestä loppuun asti. Tilanteita pilattiin merkkivirheisiin ja myös muuhun säätämiseen, totesi Koetuksen pelinjohtaja Petri Lehtonen.

Koetuksella on runkosarjassa jäljellä neljä vieraspeliä. Nousijajoukkueella ei ole putoamisen pelkoa, sillä etelälohkosta ei putoa yhtään joukkuetta Riihimäen keväisen luopumisen seurauksena.

Vieraissa kotipelejä paremmin pelannut Koetus II voi tavoitella vielä lohkon neljän parhaan pudotuspelejä, sillä nelossija on tällä hetkellä vain pisteen päässä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic