Lounais-Häme

Koetus II lähellä nousua

Vaikka Jokioisten Koetus sattuisi nousemaan Ykköspesikseen kahdeksan vuoden paussin jälkeen, saatetaan Jokioisilla pelata ensi kaudellakin Suomensarjaa.

Koetuksen kakkosjoukkue on lähellä nousua maakuntasarjasta, kun se voitti eilen paikallispelissä Humppilassa Veikot 2-0 (4-1, 4-2).

Koetus aloitti vahvasti paukuteltuaan heti ensimmäisessä vuorossa kolme juoksua. Ne riittivät jaksovoittoon, kun Veikot sai aikaan vain yhden juoksun.

Toisella jaksolla Veikot meni ensimmäisessä vuorossa 1-0 johtoon, mutta Koetuksen jaksoavaus oli taas tehokas, kun se teki neljä juoksua. Veikot ei pystynyt kaventamaan eroa kuin yhdellä juoksulla.

– Tämä ei ollut voitosta huolimatta parhaita pelejämme. Lyöntipeli ei oikein sujunut, totesi Koetuksen pelinjohtaja Petri Lehtonen.

Koetukselta puuttui jokeritykki Ville Kallio, mutta vastaavasti Suomensarjaa edustusjoukkueessa pelaavat nuoret Aleksi Åberg ja Ville Nieminen toivat vauhtia Mikko Laihon, Jani Salmen ja muiden konkarien rinnalla.

Maakuntasarjan lounaislohko jakautui kahteen alkusarjaan, joista kärkikolmikot pääsivät ylempään jatkosarjaan. Alkulohkon keskinäiset pelit jäivät voimaan ylempään jatkosarjaan edenneiden osalta.

Koetus II ja Veikot pelasivat eri alkulohkoissa, joten joukkueet kohtasivat eilen ensi kertaa tällä kaudella.

Koetus II johtaa ylempää jatkosarjaa, josta vain voittaja nousee Suomensarjaan. Sillä on neljän pisteen ero kakkosena olevaan Mansen kakkosjoukkueeseen. Koetuksella on jatkosarjassa jäljellä vielä neljä peliä.

Myös nousua havitelleella Veikoilla on jo vaikea nousta kärkeen, sillä se jäi kauden ensimmäisen kotitappionsa seurauksena jo kahdeksan pisteen päähän kärjestä.

Koetus II toimii seuran juniorijaoston alaisuudessa. Seurassa ei ole jarruteltu kakkosjoukkueen nousumahdollisuuksia, kun asiasta ei ole vielä edes keskusteltu.

Jos Koetuksen edustusjoukkueen nousuhaaveet kaatuvat ja joukkue jää Suomensarjaan, Pesäpalloliiton säännöt eivät estä kahden saman seuran joukkueen pelaamista samassa sarjassa ja lohkossa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic