Lounais-Häme

Koetus ja Tahko tekivät farmisopimuksen

Ykköspesikseen noussut Jokioisten Koetus ja Superpesiksessä pelaava Hyvinkään Tahko solmivat eilen farmisopimuksen, jonka myötä Koetus saa ensi kauden joukkueeseensa useita Tahkon superpesispelaajia.

– Annamme Tahkon pelaajille pelipaikan ja me saamme heiltä huippupelaajia. Näin molemmat seurat hyötyvät yhteistyöstä, tiivistää Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen.

Organisaatiotaan uudistanut Tahko julkisti viime viikolla ensi kauden joukkueensa, johon lukeutuu 16 pelaajaa. Joukossa on toisen kautensa Hyvinkäällä aloittava Koetus-kasvatti Patrik Vartama ja uusien pelaajien joukossa Miro Tiala, joka siirtyi kesken viime kauden Tampereelta Koetukseen.

– Teemme Tahkon pelaajien kanssa sopimuksia kaksoisedustuksesta, jonka ansiosta pelaajat voivat pelata ilman karanteenia Tahkossa ja Koetuksessa vaikka peräkkäisinä päivinä, Kettunen kertoo.

 

Tahko-sopimuksen myötä Koetuksen oma runko jää normaalia pienemmäksi.

– Teemme sopimukset todennäköisesti vain kahdeksan pelaajan kanssa. Loput tulevat Hyvinkäältä. Tuosta kahdeksikosta 4-6 pelaajaa on viime kesän joukkueestamme ja loput ovat uusia, Kettunen selvittää.

Koetus julkistaa oman pelaajarunkonsa siinä vaiheessa kun se on valmis, Kettusen mukaan tämän kuun loppuun mennessä.

 

Yhteistyösopimus tuo Koetukselle myös uuden pelinjohtajan. Hän on Mika Lehto, joka vieraili aikoinaan Koetuksessakin tehokkaana kotiuttajana. Kuluneella kaudella Lehto johti Tahkon A-pojat SM-pronssille. Lehto toimi myös Riihimäen suomensarjajoukkueen pelinjohtajana.

Koetuksen toiseksi pelinjohtajaksi siirtyy Jani Salmi, joka toimi kuluneella kaudella ykköspelinjohtajana.

– Toivoimme Janin jatkavan. Hänen työkiireidensä vuoksi päädyimme tähän ratkaisuun, Kettunen kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic