Lounais-Häme

Koetus jatkaa kakkosella Suomensarjaa

Jokioisten Koetus jatkaa ensi kaudellakin Suomensarjassa, mutta edustusjoukkueen sijasta kakkosjoukkueella.

Koetuksen kulunut kausi sujui nousujohteisesti, kun edustusjoukkue nousi Ykköspesikseen ja kakkosjoukkue kipusi Maakuntasarjasta Suomensarjaan.

Koetus kakkonen lähtee ensimmäiseen suomensarjakauteensa paikallisista voimista kootulla miehistöllä, jossa on sekä kokemusta että nuoruutta. Pelaajaringissä on 16 peluria, joista seitsemän vanhempaa ja yhdeksän nuorempaa peluria.

Uusina kokeneina paluumuuttajina joukkueeseen liittyvät Teemut Mäntyvaara ja Mäkinen. Kaksikolla on tilillään pitkälti toistasataa superpesisottelua ja vielä enemmän alempien sarjatasojen pelejä. 38-vuotias Mäntyvaara pelasi Koetuksessa viimeksi kaudella 2014. Myös 41-vuotias Mäkinen pelasi useita kausia Koetuksessa, mutta viime kesän Humppilan Veikkojen maakuntasarjajoukkueessa.

Nuorista pelaajista paluumuuttajaksi voi laskea Nestori Kalliomäen, joka saavutti viime kesänä B-poikien SM-hopeaa Kankaanpäässä.

Koetus kakkosen nuorista pelaajista pari tulee pelaamaan ensi kaudellakin Suomensarjan lisäksi SM-sarjaa Kankaanpään A-pojissa ja muutama Mansen B-pojissa.

Joukkueessa tapahtunee muutakin pelaajaliikennettä sekä ylös- että alaspäin.

– Edustusjoukkueen ja kakkosen välillä voi liikkua jokunen pelaaja. Lisäksi olemme tekemässä farmisopimusta Humppilan Veikkojen kanssa, jolloin muutama nuori pelaisi myös Maakuntasarjaa Humppilassa, kertoo kakkosen pelinjohtajana jatkava Petri Lehtonen.

Koetus II on harjoitellut tämän kuun alusta lähtien jopa kuusi treeniä viikossa fysiikkavalmentajana toimivan Ari Kenttäahon johdolla.

Lehtonen luettelee kakkoselle useammankin tavoitteen.

– Tavoitteena on pelata hyviä pelejä. Sijoituksista sarjapaikan varmistaminen on minimitavoite. Lisäksi ajamme sisään nuoria pelaajia, joista muutamilla on resursseja nousta tulevina vuosina Ykköspesikseen tai Superiin asti. FL

Koetus II 2018:
Ahonen AlexHeikkilä SanteriIlola JoelKallio VilleKalliomäki NestoriLaiho MikkoLehtonen TomiLeino TopiLintula NikoMutikainen EetuMäkinen TeemuMäntyvaara PetteriMäntyvaara TeemuNieminen VilleSalmi JereSalo PaavoValmennus ja pelinjohto: Lehtonen Petri, Kenttäaho Ari

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti