Lounais-Häme Jokioinen

Koetus Juniorit ei hajoita vaan turvaa jatkuvuuden

Jokioisilla on nyt kaksi pesäpalloseuraa, ehkä samassa sarjassakin.
Koetuksen kasvatti Akseli Åberg pelasi kuluneena kautena Koetuksessa sekä Ykköspesistä että Suomensarjaa. Nyt Åberg teki kaksivuotisen sopimuksen niin ikään Suomensarjassa pelaavan Loimaan Palloilijoiden kanssa.

Jokioisille syntyi viime kuussa uusi urheiluseura, kun Jokioisten Koetus Juniorit ry:n seuran perustamishakemus hyväksyttiin patentti-ja rekisterihallituksessa.

Uusi seura vastaa ensi kaudella Suomensarjassa jatkavan miesten joukkueen sekä kahdeksan juniorijoukkueen toiminnasta – eli tekee käytännössä samaa työtä, kuin tähän asti Koetuksen juniorijaostona.

Uuden seuran perustamisen myötä Jokioisilla on nyt kaksi pesäpalloseuraa: Jokioisten Koetus ja Jokioisten Koetus Juniorit.

”Emä-Koetus” putosi Ykköspesiksestä Suomensarjaan, joten Jokioisilla saatetaan nähdä ensi kaudella kaikkien aikojen ensimmäiset paikallisottelut miesten Suomensarjassa. Koetus on tosin anonut paikkaa Ykköspesikseen, mutta se voi saada sen vain jos joku Ykköspesiksen seura luopuu paikastaan.

Koetus Juniorien toimintaa pyörittävät samat henkilöt, jotka toimivat aiemmin Koetuksen juniorijaostossa. Kaikki jaoston jäsenet siirtyivät uuteen seuraan ja samalla noin 80 junioripelaajaa.

Uuden seuran johto kiistää arvelut jokioislaisen pesäpalloilun hajoittamisesta ja jopa lajin lopun alusta.

– Emme lähteneet hajoittamaan mitään, vaan turvaamaan junioripesäpallon jatkuvuuden. Koemme tällä ratkaisulla toiminnan helpommaksi. Päätöksenteko on nyt vaivattomampaa, kun asioita ei tarvitse kierrättää emäseuran johtokunnan kautta.

– Tällä ratkaisulla ei tähdätä vain ensi vuoteen, vaan pitkälle tulevaisuuteen. Molemmilla seuroilla on nyt selkeämpi päämäärä: Koetuksella edustusjoukkue ja meillä juniorit. Toivomme myös että yhteistyö emäseuran kanssa jatkuu, korostavat haastattelussa kuin yhdestä suusta uuden seuran puheenjohtaja Petri Lehtonen, taloudenhoitaja Tuija Åberg, valmennuksesta vastaava Ari Kenttäaho ja juniorivalmentajana sekä miesten joukkueen pelaajana jatkava Teemu Mäntyvaara.

Uudella seuralla on tavoitteena luoda junioreilleen eri tasoisia pelaajapolkuja moneen suuntaan.

– Viime kaudella kivasti toiminut yhteistyö Humppilan Veikkojen kanssa jatkuu sekä miehissä että junioreissa. Pelaajapolkuja ajatellen olisi hyvä jos Jokioisilla pysyisi paikka myös Ykköspesiksessä, Lehtonen tuumii.

Koetus Juniorit jatkaa miesten Suomensarjassa lähes viime kauden joukkueellaan.

– Yksi pelaaja pohtii vielä jatkamistaan, mutta kaikki muut viime kauden pelurit ovat mukana. Miesten joukkueen harjoitusrinkiin tulee melkein 30 pelaajaa, kun mukaan lasketaan myös C-pojat, Lehtonen kertoo.

Junioreissa uudella seuralla on kahdeksan joukkuetta: C-pojat, D-pojissa ja E-pojissa sekä kilpa- että pelisarjan joukkueet, uusi F-poikien joukkue ja tytöissä D- ja E-ikäluokan joukkueet. FL

 

Aiheesta aiemmin:

Koetus ei saanut Lipon paikkaa Ykköspesiksessä – Koetuksen puheenjohtaja tyrmistynyt

Koetus lähellä pitää ykköspesispaikkansa

Koetus hamuaa kabinetin kautta paikkaa Ykköspesiksestä

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic