Lounais-Häme

Koetus kapsahti kärjelle

Jokioisten Koetus hävisi Ykköspesiksessä kauden toisenkin pelinsä, kun sarjan kärkipaikkaa puhtaalla pelillä pitävä Kempeleen Kiri haki Jokioisilta täydet pisteet lukemin 2-0 (2-1, 8-4).

Koetus aloitti vaisusti, piristyi välillä, mutta romahti lopussa.

Kempeleen ei tarvinnut esittää ensimmäisellä jaksolla ihmeitä, kun Koetus ei saanut sisäpelissä mitään aikaan. Kotijoukkue pääsi tosin johtoon Kempeleen harhaheiton myötä, mutta tuo lahja jäi ensimmäisellä jaksolla Koetuksen ainoaksi ilon pilkahdukseksi.

 

Koetus sai toisenkin jakson alkuun vapaataivaljuoksun ja sen jälkeen myös pari kunnon kotiutusta. Jokerilyöjä Antti Hampori vei Koetuksen ensin 2-1 ja toisessa vuorossa 3-1 johtoon.

Peli kääntyi vieraille, kun Kempele takoi kolmanteen vuoroon kolme juoksua. Koetus ei saanut enää kiriä aikaan etenkin kun Kempele nuiji vielä viimeiseen vuoroon neljä juoksua lisää. Miro Tialan 8-4 kavennus ei kääntänyt enää pelin kulkua.

 

Koetuksen vaisusta sisäpelistä kertoo vain kuuden kolmostilanteen rakentaminen. Kempele rakensi 16 kolmostilannetta ja kotiutti niistä puolet.

Koetusta kuritti etenkin sarjan lyöntitilaston kärjessä oleva Kempeleen jokerilyöjä Matti Korhonen, joka kasvatti neljällä kotiutuksella kauden juoksusaldonsa jo kolmeentoista kolmen pelin jälkeen.

– Pidimme kuuden vuoron ajan sarjan kärkijoukkueen yhdessä juoksussa, mutta sitten tuli vastustamaton läpilyönti, jonka jälkeen Kempeleen peli alkoi rullata. Tuon tason joukkueelle ei voi antaa tuollaista etua, totesi Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto.

Koetuksen pelit jatkuvat ensi viikonloppuna Kainuun ja Savon kiertueella Sotkamossa ja Siilinjärvellä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic