Lounais-Häme Jokioinen

Koetuksella ei ole vielä joukkuetta ensi kaudeksi - joukkue tulee koostumaan pääosin muualta tulevista pelaajista

Pelinjohtaja valittiin, mutta pelaajat puuttuvat.
Jani Salmi palaa Koetuksen pelinjohtajaksi.

Jokioisten Koetuksella on ollut yleensä tähän aikaan vuodesta seuraavan kauden pesäpallojoukkue koossa.

Nyt ei ole, kun tilanne on muutenkin kaikin puolin poikkeuksellinen. Koetus putosi yhden ykköspesiskauden jälkeen takaisin Suomensarjaan, jossa pelaa myös toinen jokioislainen joukkue Koetuksen Juniorit ensi kertaa omana seuranaan.

Koetuksen puheenjohtajan Ari Kettusen mukaan ”emä-Koetuksen” joukkue on valmis vasta tammikuun alussa ja yhteisharjoitukset käynnistyvät maaliskuussa.

– Haluamme rauhoittaa huhuja ja arvailuja vellovan tilanteen ja keskittyä rauhassa ensi kauteen. Tavoitteenamme on uudistaa toimintaamme niin, että pystyisimme tarjoamaan pelaajapolkua lähialueiden pelaajille. Tarkoituksenamme on tehdä yhteistyötä useamman seuran kanssa. Se merkitsee myös sitä, että Koetuksen ensi kauden joukkue tulee koostumaan pääosin muualta tulevista pelaajista, Kettunen kertoo.

– Julkaisemme joukkueen ja suunnitelmamme tammikuun alussa. Joukkueen yhteiset harjoitukset alkavat maaliskuussa. Siihen asti pelaajat harjoittelevat omatoimisesti, koska ei ole järkeä ajeluttaa pelaajia läpi talven Jokioisille treenaamaan, Kettunen selvittää.

 

Lue myös: Koetus ohitettiin jo toisen kerran

 

Jotain valmista Koetuksella sentään on: Jani Salmi on joukkueen ensi kauden pelinjohtaja. Salmi toimi ensi kertaa toissa kauden Koetuksen pelinjohtajana ja nosti joukkueen Ykköspesikseen, jossa hän viime kaudella oli Hyvinkäältä tulleen pelinjohtaja Mika Lehdon parina.

Koetuksen viime kauden pelaajista Akseli Åberg siirtyi Loimaalle ja Erik Lahti sekä Jere Harjuvaara Pöytyälle, jonne myös Antti Hampori ja Janne Vepsäläinen ovat tehneet koeaikaiset sopimukset. Atte Brandt ja Matias Kauppinen jatkavat Tahkon superpesisjoukkueessa, jonne myös Aleksi Haukka sai sopimuksen. Riku Rantanen siirtyi joukkueen valmennustiimiin.

 

Lue myös: Koetus Juniorit ei hajoita vaan turvaa jatkuvuuden

 

Kettunen ei ole tinkimässä aiemmin syksyllä esittämästään ensi kauden tavoitteesta.

– Tavoitteenamme on päästä Suomensarjan lohkossa kahden parhaan joukkoon ja siitä jatkopeleihin. Huonompia sijoja on turha lähteä tavoittelemaan, Kettunen naulaa. FL

 

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat