Lounais-Häme Jokioinen

Koetus lähellä pitää ykköspesispaikkansa

Oulun Lipon häämöttävä konkurssi siirtämässä sarjapaikan Jokioisille.
Jokioisilla saatetaan nähdä Ykköspesistä ensi kaudellakin.

Ykköspesiksestä pudonnut Jokioisten Koetus saattaa jatkaa samassa sarjassa ensi kaudellakin.

Koetus on lähellä saada ykköspesispaikkansa takaisin Oulun Lipon häämöttävän konkurssin seurauksena.

Lippo pelasi kuluneena kautena Superpesiksessä, mutta jäi sarjan jumboksi ja putosi Ykköspesikseen.

Pesäpalloliiton kilpailusääntöjen mukaan mahdollisen luopumisen myötä vapautuvaa sarjapaikkaa tarjotaan ensimmäiseksi sarjasta pudonneelle seuralle. Koetus on ilmoittanut Pesäpalloliitolle olevansa halukas ottamaan Ykköspesiksen sarjapaikan, jos sellainen vapautuu.

Sarjapaikan vapautuminen on lähellä, sillä keväällä käynnistynyt Oulun Lipon velkasaneeraushanke keskeytyi. Yle urheilun tietojen mukaan Lipon velkasaneerausta hoitanut asianajaja jätti eilen Oulun käräjäoikeudelle velkasaneerauksen keskeyttämishakemuksen. Keskeytyksen syynä on se, että Lippo ei antanut määräaikaan mennessä selvitystä siitä, kuinka se hoitaa kiireisimpien velkojensa maksun. Asianajajan mukaan ei ole näköpiirissä rahoitusta, jolla saneerauksen ulkopuoliset velat saataisiin maksettua. Lipolla on saneerausmenettelyn aikana syntyneitä kiireisimmin perittäviä velkoja noin 90 000 euroa ja velkaa yhteensä noin 300 000 euroa.

Oulun kaupunki edellytti keväällä Lipon velkasaneerausta ennen kuin se päästi seuran käyttämään kaupungin kenttiä. Velkojat eivät vastustaneet velkasaneerausta ja Lippo sai väliaikaisen maksu- ja perintäkiellon veloilleen, mutta nyt tuo helpotus näyttää haihtuneen.

Lipon puheenjohtaja Pasi Salmela myönsi Ylelle, että seuran konkurssi näyttää todennäköiseltä. Puheenjohtajan mukaan se on hyvin todennäköisesti seuraava askel.

Pesäpalloliitto ei voi reagoida Ykköspesiksen ympärillä velloviin huhuihin ennen kuin se saa seuroilta virallisia ilmoituksia.

– Ykköspesiksessä pyörii huhumylly, mutta meillä ei ole mitään virallista tietoa. Liiton johtokunta päättää aikanaan sarjapaikoista. Tavoitteena on saada sarjaan kaksitoista joukkuetta, sanoo Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Jari Malinen.

Oulun Lippo ei ole Ykköspesiksen ainoa seura, jonka ympärillä pyörii huhuja sarjasta luopumisesta. Sarjan tilasta kertoo jotain sekin, että ylihuomiseksi suunniteltu ykköspesisseurojen kokous peruuntui vähäisen osanoton vuoksi.

Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen pitää sarjapaikan epäselvää tilannetta kiusallisena.

– Olemme alustavasti ottaneet pelaajiin yhteyttä, mutta joukkueen rakentaminen on tässä tilanteessa vaikeata. Meidän on pakko saada sarjataso selville ensi kuun puoliväliin mennessä, muuten emme lähde Ykköspesikseen, Kettunen sanoo.

Koetus peluutti kuluneena kautena Ykköspesiksessä 20 pelaajaa, joista 11 tuli Hyvinkään Tahkon superpesismiehistöstä tai Tahkon A-pojista. Kettusen mukaan Tahko on halukas jatkamaan farmisopimusta Koetuksen kanssa ensi kaudellakin, jos Jokioisilla jatketaan Ykköspesiksessä.

Jos ykköspesispaikka ei Koetukselle aukea, se pelaa ensi kaudella Suomensarjassa samassa lohkossa perusteilla olevan uuden seuran Jokioisten Koetus juniorit -joukkueen kanssa.

Kettusen mukaan Koetuksen emäseuran juniorijaosto jatkaa toimintaansa, vaikka osa juniorijaoston jäsenistä on perustamassa uutta seuraa.

– Missä muodossa Koetuksen juniorijaoston toiminta jatkuu, se päätös tehdään seuran johtokunnassa, Kettunen linjaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic