Lounais-Häme

Koetus nipisti pisteen Kossulta

 

Jokioisten Koetus ja Koskenkorvan Urheilijat ratkoivat paremmuuttaan pitkän kaavan mukaan B-nuorten SM-sarjassa.

Kun jaksot menivät tasan 1–1, etsittiin voittajaa supervuoroparista. Kun molemmat joukkueet jäivät siinä nollille, otettiin käyttöön kotiutuslyöntikisa.

Ensimmäinen viiden parin kisa päättyi – kuinkas muuten – tasan. Sitten mentiin toiseen kotiutuslyöntikisaan. Siinä Kossu oli lopulta lyönnin parempi ja korjasi voiton lukemin 1–2 (6–13, 5–4, 0–0, 2–3).

Koetukselle jäi perjantai-illan kolmen tunnin uurastuksesta palkinnoksi piste, mikä sekään ei ole huonosti SM-sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvalta Koskenkorvalta.

-Piste lämmittää hieman. Ulkopelimme oli tänään järkyttävää, ei sellaisella voi voittaa, summaili iltaa yhteen Koetuksen pelinjohtaja Pasi Viitanen.

Jokioisilla oli perjantaina kylmää, märkää ja pimeää. Olosuhteet olivat tietty molemmille joukkueille samat. Sarjassa toisena oleva Koskenkorva oli paremmin hereillä pelin alussa ja vei avausjakson miten tahtoi.

Kossu paukutti Koetuksen ulkopelivirheiden avustuksella 13 juoksua. Koetuskin teki kuusi, mutta jäi silti pahasti alakynteen.

-Koskenkorvalla on kova kärki. Juuso Vuorenmäki ja Anttoni Jakobsson pelaavat jo Superia, Viitanen sanoi.

Toisella jaksolla Koetus sai ulkopeliään kuosiin ja pystyi lantraamaan Kossun. Koetus hankkiutui 2–0-johtoon ja piti asemansa neljänteen vuoropariin asti. Siinä kivikova Koskenkorva takoi Koetuksen takakentän avustuksella kuitenkin neljä juoksua ja näytti karkaavaan kolmen pisteen voittoon.

Koetuksella oli tasoittava lyöntivuoro kuitenkin käyttämättä. Ensin Niko Mäki kotiutti Patrik Vartaman ja sitten Leevi Makkonen Henri Holmbergin. Arvokas piste varmistui, kun Mäki onnistui toistamiseen, kovalla keskikentän lyönnillä kotiin ehti Ville Nieminen.

Superi ja kotiutuskisat mentiin tasan siihen asti, kunnes Aleksi Joensuu iski Jari Ojasen kotiin ja Koetus jäi omilla yrityksillään juoksuitta.

-Se tässä illassa oli hyvää, että peli-ilme oli taas iloisempi. Joukkue oli neljä peliä kuin maansa myynyt, Viitanen sanoi.

Koetus on B-nuorten SM-sarjassa viidentenä, Kossu kakkosena tasapistein kärkijoukkue Kouvolan kanssa. Koetus jatkaa pelejä ensi perjantaina Alajärvellä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic