Lounais-Häme Jokioinen

Koetus ohitettiin jo toisen kerran

Lievestuoreen ykköspesispaikka siirtyi Laukaan Urheilijoille.
Jokioisilla ei nähdä ensi kaudella Ykköspesistä, mutta Suomensarjaa kahdenkin joukkueen voimin eli Koetuksen ja Koetus Juniorien.

Jokioisten Koetus ei saa takaisin putoamisen myötä menettämäänsä Ykköspesiksen paikkaa.

Pesäpalloliiton johtokunta nimesi kokouksessaan Ykköspesiksen ensi kauden kaksitoista joukkuetta, joista peräti viisi on uusia. Viimeisenä vekslauksena liiton johtokunta hyväksyi Lievestuoreen Kisan sarjapaikan siirron Laukaan Urheilijoille.

Pesäpalloliiton sääntöjen mukaan Ykköspesiksestä luopuvan seuran paikkaa tarjotaan ensisijaisesti sarjasta pudonneelle joukkueelle eli tällä kertaa Koetukselle. Koetus ilmoittikin hyvissä ajoissa liitolle ottavansa vastaan sarjapaikan, jos sellainen luopumisen myötä vapautuu.

Paikkoja vapautui lopulta kaksikin, mutta Koetus ei saanut niistä kumpaakaan.

Superpesiksestä Ykköspesikseen pudonnut Oulun Lippo ilmoitti syyskuun puolivälissä ettei se lähde Ykköspesikseen. Seura jätti viime viikolla konkurssi-ilmoituksen lähes 400 000 euroon nousseiden velkojensa vuoksi.

Lipon paikka siirrettiin Pesäpalloliiton siunauksella Oulun Lipon junioreille, jonka joukkue pelasi miesten Suomensarjassa.

Myös Lievestuoreen Kisan ongelmat olivat tiedossa. Lievestuore jäi Ykköspesiksen runkosarjassa viimeiseksi, mutta pelasti paikkansa voitettuaan Koetuksen putoamiskarsinnoissa.

Lievestuoreen Kisa keksi ongelmiensa ratkaisuksi pyytää samassa Laukaan kunnassa olevalta Laukaan Urheilijoilta apua. Laukaan Urheilijoissa ei ole pelattu pesäpalloa, mutta nyt seuraan ollaan perustamassa pesäpallojaostoa ja Pesäpalloliitto hyväksyi jo Laukaan Urheilijat uudeksi jäsenseurakseen.

Laukaan Urheilijat tosin tiedotti seuran syyskokouksen tekevän vasta tämän kuun lopussa lopullisen päätöksen pesäpallotoiminnan aloittamisesta.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Laukaa pelaisi ensi kaudella kotiottelunsa Lievestuoreella ja Jyväskylässä. Käytännössä siis sama organisaatio jatkanee vain uudella nimellä.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtajan Arto Ojaniemen mukaan Lievestuoreen ja Laukaan kaltaisia järjestelyjä on tapahtunut lähes vuosittain.

– Tässä tapauksessa kaksi seuraa tekivät toimintansa uudelleenjärjestelyn, joka oli täysin Pesäpalloliiton sääntöjen mukainen. Lievestuoreen Kisalla on talous kunnossa, mutta seura näki ettei talkoilla toimivan seuran arvoihin sovi se, että edustusjoukkueen pesäpalloilijoille maksetaan korvauksia. Päätavoite ratkaisussa oli se, että edustuspesäpallo jatkuu Laukaan ja Keski-Suomen alueella. Tulevaisuudessa se jatkuu myös hienoissa puitteissa, kun Laukaalle valmistuu uusi kenttä, Ojaniemi kertoo.

Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen ihmetteli Oulun Lipon vaihtokauppaa ja ihmettelee myös Lievestuoreen nimenvaihtoa.

– Ihmettelen sitä, kun sääntöjä laaditaan, niitä pitäisi myös noudattaa urheilullisten periaatteiden mukaisesti. Ainoa peruste mitä olen kuullut Lievestuoreen tapauksesta on se, että liitto haluaa isoille paikkakunnille pesäpallonäkyvyyttä, Kettunen kertoo.

Koetus siis pelaa ensi kaudella Suomensarjassa, Kettusen mukaan iskukykyisellä joukkueella.

– Ei ole mitään järkeä lähteä sarjaan tavoittelemaan keskitason sijoituksia. Koetuksella on ollut joka vuosi iskukykyinen joukkue enkä epäile yhtään etteikö sellainen saataisi nytkin kasaan. Tavoitteenamme on ensi kaudella sijat 1-3, joista jatketaan eteenpäin. Olemme ensisijaisesti yhteydessä kuluneen kauden pelaajiin ja sen jälkeen katsomme mitä vahvistuksia tarvitaan, selvittää Kettunen, jonka mukaan Koetukselle on jo valittu ensi kaudeksi myöhemmin julkistettavat pelinjohtaja ja valmentaja.

Kuluneella kaudella Koetuksen ykköspesismiehistössä suurin osa pelaajista tuli Hyvinkäältä. Kettusen mukaan Hyvinkään linkki ei katoa, vaikka Koetuksen sarjataso laskeekin.

– Todennäköisesti jatkamme Tahkon kanssa jollakin tasolla, Kettunen vahvistaa.

Pesäpalloliiton tiedotteen mukaan miesten Ykköspesiksessä pelaavat ensi kaudella Superpesiksestä pudonnut Haminan Palloilijat, Suomensarjasta nousseet Kannuksen Ura ja Simon Kiri, sarjapaikan kabinettipäätöksillä saaneet Oulun Lippo Juniorit ja Laukaan Urheilijat sekä sarjassa jatkavat Manse PP, Puijon Pesis, Pöytyän Urheilijat, Sotkamon Jymy 2, Ulvilan Pesä-Veikot, Vähänkyrön Viesti ja Ylivieskan Kuula. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic