Lounais-Häme

Koetus otti kauden tärkeimmän voittonsa

Jokioisten Koetus otti Ykköspesiksessä kauden toistaiseksi tärkeimmän voittonsa kesän ehkä viimeisessä kotipelissään.

Jokioisilla kohtasi kaksi tasapisteissä ollutta ja putoamiskarsintaa vastaan kamppailevaa joukkuetta, joista Koetus jätti Ylivieskan sarjataulukossa kahden pisteen päähän 1-0 (3-3, 5-4) voittonsa ansiosta.

Viikonlopun ennakkoasetelmissa Koetuksella olisi ollut mahdollisuus varmistaa sarjapaikkansa ja välttää karsinnat, mutta tuo jossittelu tyssäsi jo lauantaina, kun Ylivieska otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa yllättämällä kärkipään Mansen Tampereella.

Ylivieska nousi lauantaina tasapisteisiin Koetuksen kanssa, mutta eilen jokioislaiset kipusivat kahden pisteen voitollaan taas edelle.

Putoamiskarsinta uhkaa kuitenkin yhä Koetusta. Sillä on jäljellä vain yksi runkosarjapeli ensi lauantaina jumbojoukkue Lievestuoreen vieraana. Ylivieska sen sijaan pelaa vielä kaksi peliä nousukarsintoihin kärkkyviä Vähäkyröä vastaan kotona ja Ulvilaa vastaan vieraissa. Vaikka Koetus voittaisi Lievestuoreen voi Ylivieska nousta kahdella voitolla ohi ja jättää Koetuksen karsintaan.

Tasapistetilanteessa kolmen pisteen voittojen määrä ratkaisee. Koetus johtaa tätä osastoa 4-1.

Eilisessä trillerissä tilanteet vaihtelivat moneen kertaan. Koetus keikkui tappiotilanteessa molemmilla jaksoilla, mutta onneksi joukkueesta löytyi tehopari Riku Rantanen-Antti Hampori. Kaksikko nosti lyönneillään Koetuksen kolme kertaa tappioasemasta.

Ensimmäisellä jaksolla Ylivieskan 3-0 johto kaventui Rantasen ja Hamporin kotiutuksilla 3-2:een ja Jere Harjuvaaran lyönnillä jakson loppunumeroihin 3-3.

Toisella jaksolla Hampori ja Rantanen veivät isännät 2-0 johtoon, mutta Ylivieska nousi toisessa vuorossa edelle 3-2:een.

Akseli Åberg tasoitti kolmannessa vuorossa, mutta Ylivieska nousi tasoittavalla uudelleen ohi 4-3:een.

Viimeisessä sisävuorossa Hampori ja Rantanen löivät taas juoksut mieheen 5-4:ään ja erinomaisen ulkovuoron päätteeksi Koetus pääsi juhlimaan arvokasta voittoa.

Koetuksen parhaita ei ollut vaikea valita, kun Hampori sekä ”yksijalkaisenakin” erinomaisesti lyönyt ja lukkaroinut Rantanen löivät edellispelin lailla molemmat kolme juoksua.

– Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta, kun joukkueelta vaadittiin tiukassa tilanteessa luonnetta. Sitä löytyi kun nousimme toisella jaksolla kaksi kertaa tappioasemasta, kehui Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti