Lounais-Häme

Koetus palasi tauolta voitokkaasti

Koetus otti jo sarjakauden kolmannen voittonsa Loimaan Palloilijoista, kun se kukisti LP:n torstai-iltana vieraissa jaksoin 0–2 (0–1, 4–7).

Parin viikon sarjatauko ja kova fysiikkatreeni ei näkynyt Koetuksen otteissa ainakaan negatiivisesti. Koetus oli eilen tarkkana ulkona ja teki tarvittavan sisävuoroillaan.

Toisilleen tuttujen joukkueiden kohtaamisen ensimmäisellä jaksolla ei juoksuilla juhlittu. LP ei saanut avausjaksolla ainuttakaan aikaiseksi, vaikka joukkueen riveissä oli seitsemän pelaajaa Pöytyän Urheilijoiden Ykkössarjaringistä.

Koetus onnistui sisällä kerran, kun Riku Tainio kotiutti toisen vuoroparin tasoittavalla Eemeli Mäntyvaaran. Tuo juoksu riitti Koetukselle jakson voittoon.

-Kaveri oli pelin alussa hyvä, ja saimme nyt kunnon haastetta. Tällaisten pelin jaksot voivat ratketa yhteen juoksuun, Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi sanoi.

Toisella jaksolla hanat saatiin jo auki. Juoksujen tekemisen aloitti Koetus, joka onnistui ensimmäisessä vuorossa kahdesti. Riku Tainio löi ensin Janne Vepsäläisen kotiin, sitten Eemeli Vanhatalo kotiutti Mika Reinin.

Toisessa vuoroparissa oli ratkaisun makua. Koetus karkasi jo 0–5-johtoon kun Rikut Tainio ja Rantanen häärivät tehokkaasti mailan varressa. LP ei silti lyönyt hanskoja tiskiin, vaan kavensi tasoittavallaan kahdella juoksulla. Jouni Haanpää kotiutti ensin Arto Pasurin ja sen jälkeen Tapio Mäkipään.

-Toisella jaksolla hyökkäsimme heti. Päätimme panostaa alkuun, kun olimme ensin lyömässä, kertasi Salmi.

Koetus meni Rantasen lyömänä ja Akseli Åbergin tuomana kolmannessa vuorossa taas neljän juoksun johtoon, mutta LP pinnisti tasoittavallaan taas kolmen juoksun päähän.

Tahti jatkui tasaisena myös neljännessä vuoroparissa. Mika Reini kipitti Miro Tialan lyönnillä tilanteeksi 3–7. Loimaa pystyi vuorollaan yhden juoksun kavennukseen, kun jokeri Topi Tuura iski Risto Kiviharjun kotiin. Jakso päättyi lukemiin 4–7 ja Koetus kuittasi kolme pistettä.

-Me olimme tänään aika hyviä. Näki, että oikein halusimme peliä. Olimme valmiita, kun pelissä oli panosta, tyytyväinen Salmi kertoi.

Koetus vankisti voitollaan asemiaan suomensarjan etelälohkon kärjessä. Joukkueen pelit jatkuvat jo lauantaina Jokioisilla, kun Koetus saa 115-vuotisjuhlapelissä vastaansa Riihimäen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic