Lounais-Häme

Koetus tahkoaa tulevilla tähdillä

Jokioisten Koetus voisi aloittaa tänään Ykköspesiksen yhdeksiköllä, jossa kaikki pelaajat olisivat Hyvinkään Tahkon kasvatteja.

Ihan näin farmipitoisella kokoonpanolla ei Koetus Ykköspesikseen sentään palaa seitsemän vuoden suomensarjataivalluksen jälkeen, mutta suurin osa Koetuksen paidassa tällä kaudella viilettävistä pelureista tulee Tahkosta ja sen superpesisjoukkueesta asti.

Koetus solmi täksi kaudeksi Tahkon kanssa farmisopimuksen, joka on tuomassa Jokioisille suuren määrän Tahkon pelureita ja kasvatteja. Puolisen tusinaa heistä on Koetuksen sopimuspelaajia ja toinen mokoma on tulossa Tahkon 16 pelaajan superpesisringistä.

Pelaajavyöry Hyvinkäältä Jokioisille kasvoi niin suureksi, että Koetuksen viime syksyn nousijajoukkueesta on jäljellä vain neljä peluria. Heistäkin Oskari Friman on jäämässä ainoaksi aloitusyhdeksikön pelaajaksi. Frimankin sitä paitsi pelaa tällä kaudella Tahkon A-poikien superpesisjoukkueessa, kuten peräti yhdeksän muuta Koetuksen pelaajalistalla olevaa nuorta. Kärjistetysti voisi tiivistää Koetuksen pelaavan Ykköspesiksessä Tahkon A-poikien joukkueella.

Ykköspesiksen pelinjohtajat ovat veikkailuissaan ennustaneet nousija-Koetusta sarjan jumboksi. Koetuksen uutta pelinjohtajaa, Tahkon A-poikia viime kaudella valmentanutta Mika Lehtoa kollegoiden veikkaus ei hetkauta.

– Joukkueemme on erittäin nuori ja Ykköspesikseen kokematon. Pelaajamme ovat miesten peleissä vielä tuntemattomia, mutta voin vakuuttaa, että Tahkossa poikien Superpesistä pelaavat nuoret ovat täysin ykköspesistason pelureita. Meillä on useita potentiaalisia huippupelaajia ja tulevaisuuden tähtiä, jotka saavat hyvää tuntumaa miesten peleihin ja ottavat tällä kaudella isoja harppauksia, Lehto vakuuttaa.

Näihin Lehdon mainostamiin tähtiehdokkaisiin pitää nostaa ainakin viime kauden poikien Superpesiksen kärkilyöjä ja kolmanneksi paras kotiuttaja Jere Harjuvaara sekä miesten Suomensarjan etelälohkon lyöjäpörssissä kolmanneksi ja viidenneksi sijoittuneet Antti Hampori ja Samu Saarinen. Harjuvaaran lisäksi Matias Kauppinen ja Erik Lahti saivat viime kaudella Tahkossa myös miesten superpesiskokemusta.

Harjuvaara, Kauppinen, Lahti ja täksi kaudeksi Koetuksesta Tahkoon siirtynyt Miro Tiala sekä Tahkon torstaisessa superpesisavauksessa kolme juoksua tykittänyt Atte Brandt lukeutuvat Tahkon superpesismiehistöön, mutta pelaavat Lehdon mukaan alkavan kauden pääosin Koetuksessa.

Tulevista tähdistä puhuttaessa eniten Lehto innostuu 18-vuotiaasta lukkarista Joona Lehtisestä, joka pelasi viime kaudella muun muassa B-poikien SM-sarjaa Kankaanpäässä ja myös Ykköspesistä Ulvilassa.

– Joona on niin lupaava lukkari, että saa nähdä monenko pelin jälkeen hänet viedään meiltä. Ainakaan lukkarista ei menestyksemme jää uupumaan, Lehto lupaa.

Koetukselle viime vuosina satamäärin juoksuja paukutellut Riku Tainio nähdän tänä kesänä Jokioisilla vain suomensarjapelissä Tahkon kakkosjoukkueen jokerina.

Nyt Koetuksen lyöntivoimasta vastaavat Tiala sekä jokereina Hampori ja Saarinen.

Vauhdikasta ykköspesistason etenijää Lehto sen sijaan jää ainakin vielä kaipaamaan.

Yhdentoista joukkueen Ykköspesiksestä löytyy Lehdon mielestä kolme suosikkia.

– Kempele, Tampere ja Siilinjärvi muodostavat kärkikolmikon. Sitten tulevat muut, toteaa Lehto, jonka mukaan Koetuksen päätavoitteena on välttää kahden viimeisen joukkueen putoamiskarsinnat.

Koetus aloittaa sarjan tänään kotipelillä Ulvilaa vastaan.

– Ulvila lukeutuu niihin joukkueisiin, joita vastaan meidän pitää ehdottomasti pärjätä. Muuten joudumme vaikeuksiin. FL

Koetus Ykköspesiksessä
Atte Brandt (KaMa B-SM)Oskari Friman (Koetus)Antti Hampori (Riihimäki)Jere Handolin (Tahko-B)Jere Harjuvaara (Tahko-A)Aleksanteri Haukka (Tahko-B)Mika-Matti Heinonen (Tahko-B)Matias Kauppinen (Tahko)Erik Lahti (Tahko)Joona Lehtinen (KaMa-B)Leevi Lehto (Riihimäki)Eetu Ojala (Muhos)Samu Saarinen (Riihimäki)Joni Salo (Koetus)Miro Tiala (Koetus)Janne Vepsäläinen (Koetus)Akseli Åberg (Koetus)Pelinjohtaja Mika Lehto

Uusimmat

Fingerpori

comic