Lounais-Häme

Koetus taipui superissa

Jokioisten Koetus joutui tyytymään pisteeseen, kun se hävisi suomensarjan kärkipelissä Puna-Mustille supervuoron jälkeen lukemin 2–1 (4–6, 5–2, 4–2). Tappio oli Koetukselle vasta kauden kolmas.

-Ensimmäinen jakso lämmittää, meillä oli tappo-meininki ja pelasimme joukkueena. Toisella tuli sitten pari virhettä ja aloimme pelata yksilöinä, emmekä joukkueena. Sen tietää heti, miten siinä käy, totesi Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi.

 

Koetus aloitti sunnuntain ottelun terävästi. Ensimmäisen sisävuoron tasoittavallaan se tehtaili viisi juoksua.

Ensin Miro Tiala kotiutti Eemeli Mäntyvaaran, sen jälkeen Riku Rantanen löi kotiin Janne Vepsäläisen ja Eemeli Vanhatalon. Kun vielä Joni Salo kotiutti Tialan ja Jerry Villa Juha Matti Reinin, tilanne oli avausvuoroparin jälkeen 0–5 Koetukselle.

Puna-Mustat pääsi peliin mukaan kolmannessa vuoroparissa, kun Santeri Rinta-Rahko pääsi kotiin Koetuksen harhaheiton turvin. Joukkue teki vuorolla vielä kaksi juoksua, mutta Riku Tainio kaunisteli tasoittavalla numerot 3–6:een kotiuttamalla Paavo Salon.

Koetuksen neljättä tasoittavaa vuoroa ei tarvittu, kun Puna-Mustat sai avaavallaan vain yhden juoksun aikaan. Jakso 4–6 Koetukselle.

Toisen jakson alku oli päinvastainen kuin ensimmäisen. Koetus jäi avaavallaan nollille, kun taas PuMu paukutti neljä juoksua tasoittavallaan. Asialla oli ajotilanteessa kentän tyhjentänyt ja itse kunnarin tehnyt Lauri Helin.

-Helin paukautti sellaisen mällikän kakkospuolelle, ettemme voineet sille mitään. Hyvä, merkkaamaton lyönti, Salmi totesi.

Koetus ei saanut kummoista kiriä aikaiseksi. Joni Salo löi Koetukselle kaksi juoksua, mutta siihen se jäi ja paremmuutta jouduttiin hakemaan supervuorosta.

Supervuorossa Koetus teki kaksi juoksua, kun Riku Tainio kotiutti Janne Vepsäläisen ja Joni Salo Eemeli Vanhatalon. Kun kotijoukkue iski omalla vuorollaan neljä, jäivät kaksi pinnaa ja otteluvoitto Helsinkiin.

Koetuksesta palkittiin tehot 1+3/1 koonnut Joni Salo. Vieraiden selkeä ykkönen oli lyöjätykki Lauri Selin, saldo huima 1+6/1.

Koetus pysyy tappiosta huolimatta tukevasti suomensarjan etelälohkon kärjessä. Joukkueella on runkosarjassa vielä kaksi ottelua jäljellä, joista seuraava pelataan ensi sunnuntaina. Jokioisille saapuu keskikastin joukkue Eurajoki. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic