Lounais-Häme

Koetus tiukassa taistossa

Jokioisten Koetus lähti Ykköspesiksen runkosarjan puolivälissä parin viikon sarjatauolle täpärässä tilanteessa.

Taistelu sarjan peräpäässä on tiukkaa, kun neljä viimeistä joukkuetta ovat vain pisteen päässä toisistaan. Koetus ja Pöytyä ovat yhdeksässä pisteessä pinnan edellä Lievestuoretta ja Ylivieskaa. Koetuksella on yksi ottelu muita vähemmän pelattuna.

Runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta jäävät keskinäiseen putoamiskarsintaan, jonka häviäjä putoaa Suomensarjaan.

Koetus voitti kevätkierroksella kymmenestä pelistään vain kaksi, Lievestuoreen ja Pöytyän. Lisäksi se nappasi jaksovoitoilla pisteen Sotkamolta, Vähäkyröltä ja Pöytyältä.

Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto on alkukauteen melko tyytyväinen.

– Olemme pelanneet materiaaliimme nähden ihan ok pesistä. Nuorella joukkueella pelin taso heilahtelee ottelun aikana paljonkin, mutta olen kokonaisuuteen tyytyväinen. Olemme menettäneet harmittavasti jokusen pisteen, mutta vastaavasti napanneet muutaman hyvän jaksovoiton, Lehto summaa.

Koetus on sekä lyödyissä että päästetyissä juoksuissa Ykköspesiksen puolivälin tuntumassa. Nousijajoukkue on lyönyt keskimäärin 6,7 juoksua ja päästänyt 8,6 juoksua.

– Olimme yhdessä vaiheessa huolestuneita lyötyjen juoksujen määrästä. Niitä saisikin olla enemmän ja olemme sen vuoksi menettäneet muutaman jaksovoiton. Ulkopeliin olen ollut koko ajan tyytyväinen silloin kun meillä on ollut ykköslukkari pelissä, Lehto sanoo.

Koetus menetti jo pari viikkoa sarjan alun jälkeen lupaavan lukkarinsa Joona Lehtisen Kankaanpään superpesismiehistöön. Lehtisellä on kaksoisedustus Koetuksen ja Kankaanpään kanssa ja nuori lukkari voi ainakin periaatteessa palata Koetukseen heinäkuun loppuun asti.

Yhden pelin kesäkuussa pelannut Riku Rantanen jatkaa Lehdon mukaan Koetuksen lukkarina.

– Rantasen lisäksi Atte Brandt on käytettävissä lukkarina Tahkon tilanteesta riippuen, Lehto kertoo.

Brandt lukkaroi alkukauden Tahkon superpesisjoukkueessa, mutta siirtyi kesäkuussa jokerilyöjäksi. Hän on kunnostautunut Tahkon kolmanneksi tehokkaimpana kotiuttajana 17 juoksulla. Lisäksi Brandt on lukkaroinut Tahkon nuorten superpesisjoukkueessa. Koetuksessa Brandt on lyönyt kolmessa pelissä seitsemän juoksua.

Tahkon 16 pelaajan superpesisringistä on Brandtin lisäksi viisi pelaajaa vieraillut Koetuksen kokoonpanossa. Lehdon mukaan uusia pelaajavierailuja ei ole tällä kaudella enää odotettavissa.

Vahvistuksille olisi tosin tarvetta, sillä Koetuksen vakiokokoonpanoon sulautuneet Leevi Lehto ja Erik Lahti aloittavat heinäkuussa armeijapalveluksen ja ovat todennäköisesti sivussa ainakin jonkin aikaa.

– Kahden runkopelaajan poissaolo vaikeuttaa ilman muuta peliämme, Lehto myöntää.

Koetuksen tehokkaimpia lyöjiä ovat olleet viime kaudella Riihimäellä Suomensarjaa pelanneet Tahkon kasvatit Antti Hampori ja Samu Saarinen. Kaksikko on paukutellut jokerilyöjien tontilla vajaat puolet Koetuksen juoksuista, Hampori 1+16 ja Saarinen 10.

Koetuksen vakioyhdeksiköstä tehokkain on ollut Miro Tiala 1+4 juoksuin.

– Jere Harjuvaara löi viime kaudella Tahkolle Superissa paljon juoksuja, mutta vaihtolyöjien puutteessa olen joutunut peluuttamaan häntä vaihtajana, perustelee Lehto yhdeksikön kapeata kotiuttajien osastoa.

Kokonaisuutena Ykköspesis on edennyt niin kuin Lehto kauden alussa oletti. Ennakosuosikit Siilinjärvi, Kempele ja Manse ovat jo tehneet eroa muihin joukkueisiin.

– Sarja on sujunut niin kuin oletin. Kärjen takana on tiukkaa, Lehto arvioi. FL

Koetuksesta pelaajia Itä-Länsi -peleihin

Jokioisten Koetuksen ykköspesisjoukkueesta valittiin kolme pelaajaa ja pelinjohtaja viikonlopun Itä-Länsi -peleihin.

Itä-Länsi -pelit alkavat jo tänään torstaina Varkaudessa, jossa pelataan Ykköspesiksen Itä-Länsi.

Lännen joukkueeseen nimettiin Koetuksesta Hyvinkään Tahkon kasvatit Jere Harjuvaara ja Erik Lahti. Heistä tosin Harjuvaaralta jäänee arvo-ottelu pelaamatta, sillä Tahko muokkasi tiistaina kotona Kiteelle kärsimänsä murskatappion jälkeen kokoonpanoaan ja nosti Harjuvaaran tänään vuorostaan Kiteellä pelaavaan miehistöön.

Itä-Länsi -viikonloppu käynnistyy varsinaisesti Joensuussa perjantaina A-poikien Itä-Länsi -pelillä. Lännen joukkueeseen valittiin Koetuksessa lukkaroinut Tahkon superpesismiehistön peluri Atte Brandt. Hän pelaa Lännen joukkueessa jokerilyöjänä.

Koetuksen pelinjohtaja Mika Lehto valittiin pelinjohtajaksi sekä Ykköspesiksen että A-poikien peliin. Varkaudessa hän toimii Lännen toisena pelinjohtajana, mutta Joensuussa Lännen ykköspelinjohtajana. Seuratasolla Lehto on toiminut tällä kaudella Koetuksen lisäksi Tahkon A-poikien pelinjohtajana.

– Olen valmentanut näitä Tahkon poikia C-pojista asti, Lehto kertoo.

Koetuksen lyöjätilasto:
Antti Hampori 1+16Samu Saarinen 10Atte Brandt 7Miro Tiala 1+4Aleksanteri Haukka 1+2Matias Kauppinen 1+2Jere Harjuvaara 1+2Eetu Ojala 1+1Riku Rantanen 2Akseli Åberg 2Leevi Lehto 2Eetu Hämäläinen 1Joona Lehtinen 1Oskari Friman 1

Uusimmat

Fingerpori

comic