Lounais-Häme

Koetus valmiina Ykköspesikseen

Jokioisten Koetuksen joukkue on viittä vaille valmis ensi kauden Ykköspesikseen.

Kokoonpanossa on viisi uutta pelaajaa ja neljä peluria viime kauden joukkueesta. Näiden lisäksi miehistöön liittyy 3-5 pelaajaa Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueen ringistä.

Riihimäen Pallonlyöjiä ja Tahkon A-poikia viime kaudella valmentanut Koetuksen uusi pelinjohtaja Mika Lehto tuo Riihimäeltä Koetukseen kolme nuorta peluria. Antti Hampori sijoittui viime kaudella Suomensarjan etelälohkon lyöjätilastossa kolmanneksi 52 juoksulla. Samu Saarinen oli tilaston viides ja Leevi Lehto kahdestoista. Hampori pelaa lyöjäjokerina, Saarinen kotiuttajana sekä polttajana ja Tahkon A-pojissakin kesällä pelannut Lehto vaihtajana ja polttajana. Lehto sijoittui suomensarjalohkon kärkilyöntitilastossa kakkoseksi.

Koetuksen uusi lukkari on 18-vuotias Joona Lehtinen. Hän lukkaroi viime kaudella Ulvilassa Ykköspesiksessä, Kankaanpään Mailan junioreissa ja myös B-poikien Itä-Lännessä. Lehtinen on lukkarilupaus, jonka odotetaan nousevan muutamassa vuodessa miesten Superpesikseen.

Koetuksen viides tulokas on Muhoksen ykköspesisjoukkueesta Jokioisille palaava Eetu Ojala, joka on häärinyt kärkietenijänä ja vaihtajana.

 

Koetuksen kuluneen kauden joukkueesta jatkavat Oskari Friman, Joni Salo, Janne Vepsäläinen ja Akseli Åberg.

Koetus neuvottelee myös edelleen Riku Tainion ja Juha-Matti Reinin jatkosta.

– Jos neuvottelut Tainion ja Reinin kanssa eivät johda tuloksiin, emme lähde etsiskelemään muita pelureita. Joukkue on tässä ellei joku helmi satu löytymään, kommentoi joukkueen rakentamista Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen.

Edellämainitun oman ryhmän lisäksi Koetukseen on siis tulossa farmikumppani Hyvinkään Tahkosta 3-5 pelaajaa. Tahkolla on superpesisringissään tällä hetkellä 16 pelaajaa.

 

Koetus nousi kahdeksan vuoden tauon jälkeen Ykköspesikseen, jossa runkosarjan voittaja nousee suoraan Superiin ja neljä seuraavaa pääsevät nousukarsintaan.

Kettunen on vakuuttunut siitä, että Koetuksella on koossa kilpailukykyinen joukkue Ykköspesikseen.

– Olemme koonneet nuoren joukkueen, jossa ei ole jäähdyttelijöitä, vaan eteenpäin ylemmälle tasolle pyrkiviä pelureita.

– Uskon että Manse, Siilinjärvi ja Kempele muodostavat Ykköspesiksen kärkikolmikon. Niiden jälkeen Koetus, Ulvila, Kuopio ja Pöytyä tavoittelevat muita nousukarsintapaikkoja. Koetus on ensi kaudella kärkiviisikossa, Kettunen lupaa. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/40203-koetus-ja-tahko-tekivat-farmisopimuksen

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/38593-huima-kiri-pohjusti-koetuksen-nousun-ykkospesikseen

 

 

 

 

Koetus 2018
Oskari FrimanJanne VepsäläinenJoni SaloAkseli ÅbergAntti Hampori (Riihimäki)Samu Saarinen (Riihimäki)Leevi Lehto (Riihimäki)Joona Lehtinen (Kankaanpää)Eetu Ojala (Muhos)Lisäksi farmikumppani Tahkosta 3-5 pelaajaaPelinjohtajat: Mika Lehto, Jani Salmi 

Uusimmat

Fingerpori

comic