Lounais-Häme

Kohta kolmekymppisellä on vielä virtaa

 

koripallo

Forssa

Tammikuussa 30 vuotta täyttävä FoKoPon uusi laitahyökkääjä Roderick Flemings on joukkueen nestori, mutta mieleltään nuorukainen.

Flemingsille tuo nuoruuden intoa pelikentille se, että hän ei ollut ennen Forssaan tuloaan pelannut yli kolmeen vuoteen.

Flemings lopetti yliopistouransa keväällä 2010 hyvätasoisessa Havaijin yliopiston joukkueessa mainioilla 16,6 pisteen ja 6,2 levypallon keskiarvoilla.

Jonkin verran alle kaksimetrinen laitahyökkääjä palloili seuraavan kauden Euroopan huippumaihin lukeutuvan Espanjan kakkossarjassa Teneriffan joukkueessa noin kahdeksan pinnan ottelukeskiarvolla.

Hyvin alkanut ammattilaisura Euroopassa tyssäsi kuitenkin siihen.

Syksyllä 2011 Flemings oli saamassa pelipaikan kotimaahansa, kun NBA:n farmisarjassa D-Leaguessa pelaava Reno Bighorns pestasi Flemingsin. Harjoituspelien jälkeen Flemings ei kuitenkaan mahtunut joukkueeseen.

Flemingsiä odotettiin Suomeen ensi kerran jo marraskuussa 2011. Salon Vilpas julkaisi tiedon, jonka mukaan urheilullinen ja monipuolinen Flemings saapuu Saloon korvaamaan pettymykseksi osoittautuneen maanmiehensä. Flemings ei kuitenkaan tullut koskaan Saloon.

– Agenttini löysi minulle paremman pelipaikan, Flemings muistelee syytä Salon ohariinsa.

Flemings pelasi pari kuukautta Kiinassa, mutta pitempää pestiä ei enää tullut. Seuraavan kauden alussa neljä vuotta sitten hän käväisi Saksan kakkostasolla pelanneessa Göttingenin joukkueessa, mutta sielläkin pesti rajoittui harjoituspeleihin.

Tuon jälkeen Flemings palloili samana kautena USA:n alemmassa ammattilaissarjassa ABA:ssa kahdeksan peliä kotikaupunkinsa Dallasin Vandals-joukkueessa.

Sitten peliura katkesi.

– Minulla oli huono agentti, joka ei pystynyt järjestämään pelipaikkaa. Kun ammattilaisura ei lähtenyt vauhtiin, piti koripallo jättää sivuun ja hankkia perheelle elatusta muulla työnteolla, kertoo muun muassa varastohommia Dallasissa paiskinut kahden lapsen isä.

Koripallo siirtyi siis sivuun, muttei kokonaan.

– Varsinaista taukoa ei ole tullut missään vaiheessa. Olen treenannut ja pelaillut kaveriporukassa.

Uusi urakin urkeni.

– Löysin nyt uuden agentin. Hän tarjosi minulle vaihtoehtoja Suomesta, Sveitsistä ja Kyprokselta. Suomi tuntui hyvältä paikalta. Juttelin FoKoPon valmentajan kanssa ja hän vaikutti hyvin osaavalta, Flemings selvittää Forssaan ajautumistaan.

Sunnuntain voitokkaassa vieraspelissä Porvoossa 20 pistettä ja 13 levypalloa kerännyt Flemings uskoo pystyvänsä auttamaan joukkuettaan monin tavoin.

– Olen johtajatyyppiä. Pystyn tekemään pisteitä ja repimään levypalloja. Olen pelannut yleensä heittävänä laitahyökkääjänä, mutta FoKoPossa paikkani on lähempänä koria pituutta tuomassa.

Flemings uskoo FoKoPon pärjäävänä tasaiselta vaikuttavassa A-divisioonassa.

– Meillä on hyvä joukkue. Meidän pitää vain päästä samalle sivulle pelisysteemissä päästäksemme eroon pallonmenetyksistä, Flemings viittaa avauspelin 25 menetykseen, jotka sunnuntaina Porvoossa jo puolittuivatkin yhteentoista.

Kolme kautta peleistä sivussa ollut Flemings on innoissaan toisesta urastaan.

– Olen huilannut niin pitkään, että olen tästä kaudesta todella innostunut. Täytän tammikuussa 30, mutta en tunne itseäni lainkaan vanhaksi.

Kuuman Teksasin mies vakuuttaa innokkuuden kestävän myös Suomen talven.

– Olen kuullut suomalaisesta talvesta. Olin vuoden yliopistossa Oklahomassa ja siellä satoi usein lunta.

 

Roderick Flemings
196 cm, 29 v. 100 kg. laitahyökkääjäKotikaupunki Dallas, TeksasPeliuralla USA:n yliopistosarjassa Oklahoma Staten ja Havaijin yliopistoissa. Havaijilla kahtena viimeisenä kautena 16,6 pisteen ottelukeskiarvot.Euroopassa kausi 2010-11 Espanjan kakkosliigassa La Laguna Socas Canarias 8,1 pist./3,1 levyp.USA:ssa NBA:n farmisarjassa D-Leaguessa Reno Bighornissa kauden 2011-12 harjoituspeleissäKaudella 2012-13 Saksan ProA-liigassa BC Göttingenissä harjoituspeleissä. Samalla kaudella USA:n ABA-liigassa North Dallas Vandals 18,8/8.8.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti