Lounais-Häme

Kohta pääsee jäälle

Hyviä uutisia jäärintamalta. Forssan harjoitusjäähallin remontti valmistui reilusti edellä aikataulua, ja hallissa tehdään jo jäätä.

Yleisö pääsee luistelemaan halliin viikonloppuna ja normaalit harjoitusvuorot alkavat pyöriä maanantaista lähtien.

Hallin rakenteiden korjausurakan piti alkujaan valmistua tammikuussa. Työt sujuivat kuitenkin odotettua joutuisammin. Rakennustarkastaja totesi torstaina hallin olevan kunnossa ja jään tekeminen aloitettiin hetimiten.

-Deadline oli tammikuun loppuun. On mukava yllätys, että urakka saatiin valmiiksi odotettua aiemmin. Jotain pikkuhommaa ulkona jäi keväälle, mutta se ei haittaa hallin toimintaa, toteaa Forssan kaupungin sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen.

Vuonna 2004 valmistuneessa harjoitushallissa havaittiin keväällä rakenteellisia puutteita ja heikkouksia lujuuksissa. Tutkimuksen perusteella hallissa arvioitiin sortumavaara mahdollisen lumikuorman tai kovan tuulen takia.

Halli asetettiin käyttökieltoon kesällä. Kaupunki osoitti korjaustöihin 120 000 euroa ja hommiin päästiin marraskuun alkupuolella.

Harjoitushallin aikanaan rakentaneesta Nordic Hallista ei ollut apua, sillä yritys meni konkurssiin muutama vuosi sitten. Yhtiön rakentamista halleista useampi on sortunut suunnitteluvirheiden takia.

Remontissa hallin runkoa vahvistettiin teräksellä. Tytöt sujuivat hyvin ja halli on valmis käyttöön.

-Harjoitusvuorot alkavat maanantaina. Sitä ennen järjestämme hallissa viikonloppuna yleisöluistelun. Hallissa voi luistella lauantaina ja sunnuntaina aamukahdeksasta iltakuuteen asti. Olkoon nämä vaikka harjoitushallin uudelleenvihkiäiset, kertoo hallimestari Jani Simola.

Halliin käyttöönotto on iso asia jääurheilun harrastajille.

-On tärkeä homma, että harjoitushalli saadaan taas käyttöön. Syksy on ollut venklaamista, kun käytössä on ollut vain yksi halli. Pelejä on ollut pakko siirtää viikolta viikonlopuille, kertoo FoPS Junioreiden toiminnanjohtaja Marko Vehmas.

Hallin käyttökielto ja remontti on vaikuttanut myös harjoitteluun. Jääaikaa on ollut vähemmän jaossa kuin normaalisti.

-Jotkut pienimmistä ovat menneet syksyn yhdellä harjoituskerralla viikossa. On hyvä päästä taas normaaliin rytmiin, Vehmas sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic