Lounais-Häme

Kohtalo johdatti unelmatyöhön

Tammelalainen Sari Helin avasi Rento Kirppis -itsepalvelukirpputorin Hämeentielle, entisen Kirppis-Kellarin liiketilaan.

– Olin paikan kanta-asiakas. Tykkäsin kirpputorista, koska se oli idyllinen, pieni, helppo kiertää sekä sopivasti kotimatkani varrella. Pistäydyin kirppiksellä useamman kerran viikossa niin kauppareissuilla kuin työpäivän jälkeen, Sari Helin kertoo.

Yrityksen muuttaminen toisaalle ei jäänyt harmittamaan Heliniä liian pitkäksi aikaa.

– Jostain vain syntyi ajatus oman kirpputorin perustamisesta. En voinut aikailla, koska liiketila on mukavan matkan päässä Forssan keskustasta ja mainio paikka juuri kirpputorille. Tälle olisi varmasti löytynyt muitakin ottajia. Olen haaveillut oman yrityksen perustamisesta, joten aloin ensiksi jutella asiasta mieheni kanssa ja hän antoi idealleni täyden tuen.

Sari Helinin päätöstä helpotti se, ettei kirpputoriyrityksen perustamiseen tarvittu paljon pääomaa.

– Lisäksi riskinottoa helpotti se, että miehelläni on vakituinen työ. Yritystoiminnasta minulla ei ole mitään kokemusta entuudestaan, mutta Forssan Seudun Kehittämiskeskuksesta sain paljon tukea, apua sekä kärsivällistä palvelua. Olin tuolloin myös työttömänä, joten en pelastanut pelkästään kantapaikkaani, vaan työllistin myös itseni.

Yrittäjä Sari Helin ja hänen puolisonsa Mikko alkoivat laittaa liiketilaa mieluisaan kuntoon nopealla vauhdilla.

– Isännän ja kavereiden kanssa kasattiin pöydät. Myös ystävät ovat olleet aivan korvaamaton apu yrityksen alkutaipaleella, Sari Helin kiittelee.

Uudella kirpputorilla on vuokrattavana yhteensä 140 pöytää, joista jokunen on vielä vapaana. Kirpputorillaan Helin haluaa panostaa erityisesti asiakasviihtyvyyteen.

– Lapsille on oma lapsiparkki ja tänne oli tietysti saatava oma rento nurkkauksensa kahvipöytineen ja sohvineen. Haluan, että yritykseni on pistäytymispaikka, jonne voi tulla rentoutumaan. Pintoihin tuli hieman violettia sävyä piristeeksi ja muitakin ideoita on vielä toteuttamatta. Viihtyvyyteen panostaminen on tärkeää myös siksi, että paikasta tulee myös itselleni toinen koti, jossa vietän paljon aikaa.

Liikunta vastapainona

Sari Helin työskenteli ensin kymmenen vuotta Fenestralla, kunnes hän kouluttautui Faktiassa laitoshuoltajaksi.

– Erikoistuin hoivaan ja huolenpitoon. Olen tehnyt alan sijaisuuksia esimerkiksi päiväkodeissa ja hoiva-avustajana Ruisluodossa. Nautin työstäni Ruisluodossa, mutta valitettavasti vakituista työtä ei ollut silloin tarjolla. Kirppistilan löytyminen oli napakymppi elämäntilanteessani, ehkä jopa jotain kohtalon johdatusta, Sari Helin hymyilee.

Sari Helin on nauttinut uudesta alustaan yrittäjänä.

– Asiakkaiden palaute on ollut niin hyvää, että välillä oikein ihmetyttää. Moni on kiitellyt siitä, että jatkoin kirpputoritoimintaa heille tärkeässä paikassa.

Sari Helinillä ja hänen puolisollaan on 5-vuotias tytär ja 8-vuotias poika.

– Myös lapset ovat innostuneita äidin uudesta työstä. Vapaa-aikaan mahtuu perheen lisäksi liikunta. Kävin ennen Vesihelmessä salilla 4–5 kertaa viikossa, nyt yritän ehtiä pari kertaa viikossa. Lisäksi lenkkeilen ystävien kanssa, kun en työpäivinä ehdi saada raitista ilmaa.

Heli kannustaa myös muita yrittäjyydestä haaveilevia tarttumaan unelmiinsa.

– Kannattaa kokeilla, oli se unelma mikä hyvänsä, sillä pieniä liiketiloja kaupungista löytyy. Kyllä tänne yrittäjiä mahtuu, mutta yrittäjyyttä tulisi ehdottomasti tukea enemmän, Helin miettii.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic