Lounais-Häme Forssa

Kohti isompia areenoja

Miika Forsten luotsaa lupaavia forssalaispelaajia Atte Ekholmia ja Jan Holmia uralla eteenpäin.
Keskikenttämies Atte Ekholm ja maalivahti Jan Holm haluavat pelaajaurallaan pitkälle. Tie on pitkä, mutta matka on hyvällä alulla.

Parikymppiset Atte Ekholm ja Jan Holm haluavat selvittää, mihin asti heidän rahkeensa riittävät. Kunnianhimoiset FJK-kasvatit vetävät joukkueharjoitusten lisäksi monipuolista lisätreeniä porilaislähtöisen valmentajan Miika Forstenin johdolla.

Kaksikon tähtäimessä ovat isommat kentät ja tasokkaammat sarjat.

– Aten kanssa projekti aloitettiin vuoden vaihteessa, Janin kanssa yhteistyötä on tehty parisen kuukautta, kertoo kaveruksia valmentava Forsten.

Forstenilla on 15 vuoden kokemus valmentamisesta, viimeksi mies luotsasi HJS:n D-akatemiaa Hämeenlinnassa. Hän ehti pitää hieman taukoa valmentamisesta, mutta päätti tarttua uuteen haasteeseen, kun Forstenin E-ikäisestä tuntemat nuoret miehet vakuuttivat hänelle olevansa tosissaan liikkeellä.

– Pojilla on kovat tavoitteet. Valmentaminen on intohimoni, mutta en olisi lähtenyt tähän, elleivät kaverit olisi tosissaan.

Atte Ekholm on pelannut sekä jalkapalloa että futsalia, mutta nyt panostus on jalkapallossa. Keskikenttämies pelaa FJK:n edustuksessa Kolmosta ja P20:n Ykköstä FJK:n A-pojissa.

Ekholm vakuuttaa ruudin riittävän, vaikka pelien ja joukkuetreenien päälle tulevat Forstenin lisäharjoitteet. Ekholm on tehnyt Forstenin johdolla runsaasti fysiikkaa ja opetellut samalla kaikkea sitä, mitä urheilijana kehittyminen oikeastaan pitää sisällään.

– Olen todella tyytyväinen, että sain Miikan mukaan tähän juttuun. Minun on ollut helppo harjoitella, kun treenit ja muut asiat on suunniteltu hyvin valmiiksi, Ekholm sanoo.

Ekholm kertoo yhteistyön tuoneen jo tulosta.

– Kunto on parantunut, samoin olen huomannut kehitystä pään sisässä.

Ekholm kävi Kakkosen lohkoaan johtavan MuSan testissä. Vierailu meni sen verran hyvin, että porilaisjoukkue ilmoitti haluavansa nähdä Ekholmia uudestaan.

– Sitä varten töitä tehdään, että tässä kehitytään ja mennään eteenpäin. Ensi kaudella on tavoitteena pelata Kolmosta korkeammalla sarjatasolla.

Maalivahtina pelaava Jan Holm keskittyy nykyään futsaliin. Hän pelasi jo viime kauden liigajoukkue Mad Maxissa ja teki hiljattain kaksivuotisen jatkosopimuksen valkeakoskelaisseuran kanssa.

– Valitsin futsalin, koska pidän siitä enemmän kuin jalkapallosta ja olen siinä parempi.

Forstenin johdolla kehitetään Holmin liikkuvuutta ja räjähtävyyttä. Forsten ei ole maalivahtivalmentaja, mutta pystyy auttamaan Holmia jalalla pelaamisen kehittämisessä.

Holm haluaa alkavalla kaudella nousta joukkueensa selkeäksi ykkösmaalivahdiksi. Jatkossa tavoitteet ovat vielä korkeammalla, eikä ulkomaillakaan pelaamista ole suljettu pois.

– Haluan pelata jonain päivänä futsalia ammatikseni, Holm sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic