Lounais-Häme

Kohti Ypäjän PM-kisaa - Elmo tähtää mitalille, Anselmi hakee vielä kvaalia

Laihon ratsastajaveljekset Elmo ja Anselmi tekevät vahvaa kautta.

16 vuotta eilen täyttänyt Elmo Laiho otti viikko sitten hopeaa ratsullaan Ewan Stone ponien kenttäratsastuksen SM-kisoissa Hattulassa. Edelle pääsi vain Husön Ratsastajien kaksikko Hedwig Wikström-Snow Princess. Pronssia vei Ratsastusseura Varsan ratsukko Sofia Koivuniemi-Hoppenhof’s Luuk.

Elmon 13-vuotias pikkuveli Anselmi Laiho oli Candyman Joella ponien SM-kisassa seitsemäs. SM-kisaan päättyneessä kenttäratsastuksen Ponicupissa Anselmi sijoittui kokonaispisteissä komeasti kolmanneksi. Anselmi ja Candyman Joe -poni olivat yhteisiältään kilpailun nuorin ratsukko.

-Anselmi teki tosi hienon cupin, vaikka ei voittanutkaan sitä. Hän oli ainoa, joka selvitti cupin kaikki kolme maastokoetta virheittä. Itse asiassa Anselmi on ratsastanut kaikki kauden maasto-osuudet virheittä, kertoo veljeksien äiti, myös heidän huoltajana ja tukijana toimiva Katariina Laiho.

 

SM-kisa ei ollut vielä Elmon kauden pääkilpailu, vaan se on edessä elokuun puolivälin jälkeen Ypäjällä, jossa käydään kenttäratsastuksen PM-kilpailut. Ypäjän Ratsastajia veljensä Anselmin tapaan edustava Elmo hankki paikan PM-kisaan Puolassa, jossa hän kahtena peräkkäisenä viikonloppuna oli ponirankingin ykkönen.

Elmo ei ehtinyt juuri valmistautua Hattulan SM-kisaan, koska hän kotiutui Saksasta Suomeen viime viikon torstaina, kun kisat käytiin viime viikonloppuna. Elmo oli Saksassa Warendorfissa valmentajansa Elmo Jankarin opissa. Jankari edusti Suomea kenttäratsastuksessa Rion olympialaisissa 2016.

-Suomeen palaaminen jätettiin niin myöhäiseksi, koska kyseessä ei ollut kesän pääkisa. Elmo oli tosi tyytyväinen siihen, miten kilpailu Hattulassa sujui, Katariina Laiho kertoo.

Ypäjällä ratsastetaan 16.–19. elokuuta Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudesta kenttäratsastuksessa. Elmo lähtee kisaan kovat piipussa.

-Elmo tähtää poniluokassa mitaleille. Hän osallistuu kisassa myös hevosella ratsastettavaan junioriluokkaan.

Elmo Laihon ohella tuore Suomen mestari Hedwig Wikström edustaa Suomea ponien PM-kisassa. Elmon veli Anselmi ja yksi toinenkin poniratsastaja yrittävät vielä kvaalausta PM-kisoihin. Jos heistä vaikka toinenkin onnistuu, saa Suomi joukkueen PM-kisaan.

-Olisi kyllä hienoa, jos Suomella olisi joukkue poneissa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic