Lounais-Häme

Kohujuoksija Bahta jättää Finnkampenin väliin - "Hän ei halua olla joukkueelle rasite"

Helsinki
27.08.2018, 20:40

Urheilu-uutiset

Ruotsalaista kestävyysjuoksutähteä Meraf Bahtaa ei nähdä perjantaina ja lauantaina Tampereella, jossa mitellään perinteinen yleisurheilumaaottelu Suomen ja Ruotsin välillä. Bahta jättää Finnkampenin väliin, koska hän on asettanut etusijalle torstaisen Timanttiliigan Zürichin osakilpailun. Bahta juoksee siellä 5 000 metriä.
Viime vuonna Bahta saapui suoraan Timanttiliigasta auttamaan Ruotsia Tukholmassa käytyyn maaotteluun. Hän juoksi sekä 800:n että 10 000 metrin matkoilla.
– Hän ei halua olla joukkueelle rasite. Hän tuntee olonsa epävarmaksi. Hänellä on henkisiä paineita, joten hän haluaa keskittyä Zürichin kisaan. Meidän on ymmärrettävä ja kunnioitettava hänen päätöstään, Ruotsin päävalmentaja Karin Torneklint totesi.
Bahta saavutti tämän kesän EM-kisoissa 10 000 metrillä pronssia. Eritrealaissyntyinen Bahta, 29, joutui ennen kisoja kohun keskelle, kun hänen kerrottiin jättäneen kolme dopingtestiä väliin viimeisen 12 kuukauden aikana. Tämä vuoksi Bahta voi vielä menettää Berliinistä hankkimansa EM-mitalin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti