Lounais-Häme

Koijärvelle suunnitellaan uurnalehtoa – hautausmaiden käyttösuunnitelmia tuuletetaan

Forssan seurakunnassa on käynnistynyt hautausmaiden käyttösuunnitelmien päivitys. Käyttösuunnitelman päivitystarpeesta keskusteltiin edellisen hautausmaakatselmuksen yhteydessä viime kesänä.

Forssan hautausmaan käyttösuunnitelmaa on päivitetty edellisen kerran vuonna -85, kun uuden kappelin takaa otettiin uusia osastoja käyttöön. Koijärven hautausmaan käyttösuunnitelma on puolestaan peräisin ajalta, jolloin Koijärvi oli itsenäinen seurakunta.

-Nyt saamme molempien hautausmaiden tiedot samoihin kansiin ja sähköiseen muotoon. Tarkoitus on, että valmistuva käyttösuunnitelma palvelisi mahdollisimman pitkään, kiinteistöpäällikkö Tommi Karjalainen selittää.

 

Käyttösuunnitelma tulee pitämään sisällään perustiedot hautausmaista ja niiden rakennuksista. Käyttösuunnitelma myös ohjeistaa hautausmaiden käyttöön. Siihen kirjataan esimerkiksi yleinen ohjeistus muistomerkin koosta ja ulkonäöstä eri osastoilla.

Lisäksi suunnitelma sisältää pysäköintipaikat, kasteluvesipisteiden ja jäteastioiden määrän sekä lajitteluohjeet.

Uusi käyttösuunnitelma on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2020 alussa.

-Tiedän, että joissakin paikoissa suunnitelmia on laadittu kolmekin vuotta. Työtä voi tehdä vain talviaikaan, koska kesäaikana vihertyöt pitävät meidät kiireisinä, Karjalainen toteaa.

 

Tuhkauksen yleistymisen myötä Forssan hautausmaan uurnalehtoon on tarve avata lisää hautasijoja. Vapaita hautasijoja on tällä hetkellä jäljellä alle 50. Uurnalehdon alueelta otetaan käyttöön lisää maata.

-Paikka ja alue pysyy täsmälleen samana, eli hautausmaan kävijöille tämä ei tule näkymään, Karjalainen huomauttaa.

Myös Koijärvelle on suunnitteilla uurnalehto. Se tullaan sisällyttämään käyttösuunnitelmaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti