Lounais-Häme

Koijärven koululaisille komea retkikassa

Pyörryttävä, sellainen oli Koijärven koulun ja päiväkodin kannatusyhdistyksen puheenjohtajan Tiina Leppämäen tunnelma huutokaupan lähestyessä loppuaan.

-Kaikki on mennyt ihan uskomattoman hyvin. Jokainen myytäväksi tuotu artikkeli on tehnyt kauppansa, mikään ei ole jäänyt huutamatta, Leppämäki iloitsee.

Huutokaupan, taimimyynnin ja kahvion kokonaistuotto ei ollut vielä tarkalleen tiedossa, mutta loppusumma tulee olemaan komea. Myytäviä artikkeleita oli satakunta, minkä lisäksi myytiin 340 koulutaulun kokoelma.

-Tauluista tuli puheluita ja tiedusteluja minulle pitkin viikkoa koko Etelä-Suomea myöten, Leppämäki äimistelee.

Ennakkotarjouksia ei kuitenkaan otettu, vaan kaikki koulutaulut myytiin huutokaupassa. Taulut myytiin useamman kappaleen nipuissa aihealueittain. Joidenkin nippujen hinta nousi useampaan sataan euroon.

Kannatusyhdistyksen järjestämän tapahtuman tuotto tullaan käyttämään sentilleen päiväkotilasten ja koululaisten hyväksi. Käyttökohteita ovat retkien ja tilavierailujen lisäksi opiskeluvälineet.

-Keskustelemme yhdessä opettajien kanssa, mille on missäkin vaiheessa tarvetta. Käyttökohde voi yhtä hyvin olla vaikka jalkapallomaali, Leppämäki toteaa.

Myytävät esineet olivat Kojon ja Matkun koulujen perua. Lisäksi huutokaupattavaksi otettiin lahjoitustavaraa.

-Osa esineistä on ollut käytössä Matkun koulussa sen loppumiseen saakka, mutta osa oli ollut varastoituna jo vuosikausia, Leppämäki kertoo.

Koulutaulut herättivät huutokaupassa kenties suurimman kiinnostuksen, mutta muillekin esineille oli ostajansa. Salolainen Jukka Mäntylä hykerteli tyytyväisyyttä huudettuaan useamman laatikollisen vanhoja työkaluja.

-Osa tulee itselle käyttöön ja osa lähtee varmaankin eteenpäin. En ehtinyt vielä tarkastella, että oliko laatikossa kuinka antiikkisia työkaluja, mutta tämä höylä on varmaankin 60-luvulta peräisin, Mäntylä esittelee.

Taulujen ja työkalujen lisäksi myytävänä oli runsaasti huonekaluja. Myyntiartikkelien joukosta löytyi myös erikoisuuksia, kuten antiikkinen paloruisku.

Puiset Forssan vaakunat ja vanha harmonituoli nousivat huutokaupassa hyviin hintoihin.

Huutokaupan lisäksi rahaa kerättiin muun muassa taimimyynnillä. Oppilaat myivät itse istuttamiaan orvokin, samettikukan, tomaatin ja kesäkurpitsan taimia.

-Näitä tehtiin aika monella tunnilla, äidinkielen tunnillakin. Istutimme, leikkasimme purkkeja ja nimikoimme, 5.-luokkalaiset Silja Mäkelä ja Rebekka Sulonen kertovat.

Tytöt osasivat myös neuvoa ostajia, miten taimien kanssa tulee menetellä.

-Pitää kastella säännöllisesti ja varmistaa, että taimet saavat tarpeeksi valoa. Tomaatti varsinkin tarvitsee paljon valoa kasvaakseen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic